Kıbrıs Barış Harekatı'na 20 yaşında katılan 67 yaşındaki Asım Teyfur, 46 yıl sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından harekata katılan gazilere gönderilen madalya ve beratını almanın mutluluğunu yaşıyor. Taşkesik Mahallesi'nde yaşayan ve buranın da muhtarlığını yapan Kıbrıs gazisi Teyfur, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 47 yıl önce 20 Temmuz'da gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev yapmıştıtı.

46 YIL SONRA GELEN SEVİNÇ

Teyfur şu günlerde, 46 yıl sonra KKTC tarafından verilen gazilik madalyasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. Duygularını anlatan Asım Teyfur, ölmeden gazi madalyasını aldığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen madalyalarla ilgili Muhtar Teyfur, şunları söyledi:
"Bizim için anlamı büyük olan madalyamızı aldık. Kıbrıs Barış Harekatı bizim için bir onurdu ve bu onuru göğsümüzde taşımak istiyorduk. 2013'te Kıbrıs Meclisi tarafından 'Milli Mücadele Madalyası' verileceğini duyunca umutlarımız yeşerdi ama bir türlü madalya gelmek bilmedi. Bu içimizde yaraydı. 46 yıl sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen madalyamızı taktık. Madalyayı alınca çok gururlandım. Ölmeden madalyayı göğsüme takmak çok güzel bir duygu. Şeref ve gururla taşıyacağımız bir madalyamız oldu."