Hızla gelişen Torbalı’da her geçen gün bir sanayi kuruluşunun açılması bütün ilçeyi sevindiriyor. Sanayinin yanı sıra birçok tarımsal faaliyetin yapıldığı ilçede hayvancılık da önemli yer tutar hale geldi. Özellikle son yıllarda hayvancılık adına yapılan yatırımlar gözle görülür halde. Tavuk çiftlikleri de bu yatırımdan nasibini alarak ilçe adına büyük noktalara ulaştı. İlçenin birçok noktasına kurulan Tavuk çiftlikleri 45 günde bir yaklaşık olarak 5 milyon tavuk üretiminde bulunarak bu alanda büyük bir başarıya imza attı.

 ÇİFTLİKLER ARTIYOR

Her alanda hızlı bir gelişme yasayan Torbalı’da birçok sektör gibi hayvancılık da büyük gelişme gösterdi. Lezita, Banvit, Keskinoğlu gibi önemli büyük firmalara tavuk yetiştiren çok sayıda tavuk çiftliği hizmet vermeye başladı. 45 günde 5 milyon tavuk yetiştiren Torbalı’daki tavuk çiftlikleri giderek artıyor. Ortalama olarak 45 günde bir tavuk üretimini tamamlayan çiftlikler yetiştirdiği tavukları büyük firmalara teslim eder etmez yeni civcivleri yetiştiriyor. Tavuk çiftlikleri ayrıca teknolojik donanımlarıyla da göz dolduruyor. Yaz kış ayrı ayrı klimaları bulunan çiftliklerde tavuklar yüksek miktarda protein bulunan yemleri tüketiyor.

İLÇE DIŞINDAN YATIRIM

Son zamanlarda ülkede artan nüfusla beraber hisli bir tavuk tüketimi söz konusu. Hızla artan tüketim ihtiyacını karşılamada yeni çiftlikleri ihtiyaçları doğuyor. Bu çiftliklerin bir kısmını daha önce bu sektörde olmayan, diğer sektörlerden geçiş yapan yatırımcılar oluşturuyor. Tavuk çiftliği yatırımı yapanlar arasında doktor, avukat, diş hekimi gibi mesleklerini sürdürenler ve daha önce tekstil sektöründe fason üretim yapan iş adamları da bulunduğu gibi yurt dışından gelip yatırım yapanlar da bulunuyor.