Torbalı’da lise öğrencilerinin düzenlediği kampanyayla sokak hayvanlarına mama verildi. Kediler için yuva da yapan öğrenciler, soğuk günlerde sokak canlılarına umut oldu. Torbalı 7 Eylül Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri Elif Yüceer ve arkadaşlarının h sokak hayvanları için hazırladıkları projeye okul yöneticileri de destek verdi. Geleneksel olarak her yıl mama alarak sokak canlıları için çeşitli noktalara mama bırakan öğrenciler, okulda bunun için tören düzenledi. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un da katıldığı törende Tosun, öğrencileri bu güzel düşünceleri için kutladı. Öğrencilerinin harçlıklarıyla destek olduğu projeye ilçedeki birçok kurum ve kuruluş da katıldı. Toplanan yardımlarla 400 kilogram kedi maması alındı.

ÇÖZÜM ORTAKLARINA TEŞEKKÜR


Okul bahçesinde toplanan öğrenciler törenden sonra, sokaklara dağılarak kedi ve köpeklere mama verdi. Projeyi yürüten Elif Yüceer, sokak hayvanlarının soğuk günlerde hayatta kalmakta zorlandığını gördüklerini, hayatı paylaştıkları canlılara destek olmak duygusuyla böyle bir projeyi hazırladıklarını söyledi. Çözüm ortaklarına teşekkür eden genç öğrenci, “Başta Torbalı Belediyesi olmak üzere, Irmak Petshop’a, Onur Optik’e, Deniz Akademi’ye, Şölen ve Gonca eczanelerine teşekkür ederiz” dedi.

OKUL İDARESİNDEN TAM DESTEK

Öğrencilerinin projesiyle gurur duyduklarını ifade eden Torbalı 7 Eylül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Neşadet Koçak, “7 Eylül Anadolu Lisesi idaresi olarak bizler öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını desteklemekle yetinmeyip onların yaşamda her anlamda başarılı ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerini amaç edindik. Bu başarılarının devamı için ne gerekirse yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.