Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan ve ortaokuldan mezun olan öğrencilerin yerleşecekleri liselerin belirlendiği LGS, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde bu yıl 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek. Torbalı’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 5’i özel 31’i devlet okulunda olmak üzere toplamda 36 okulda gerçekleşecek olan sınav 2 oturum halinde yapılacak. Birinci oturum sözel becerilerin ölçüleceği sınav, 9.30-10.45 saatleri arasında gerçekleşirken ikinci oturum ise sayısal becerilerin ölçüleceği sınavla 11.30-12.50 saatleri arasında gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvim doğrultusunda sınav sonuçlarının 26 Haziranda açıklanması bekleniyor.

TORBALI’DA 3084 ÖĞRENCİ TER DÖKECEK

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 256 salonda 2929 devlet okullarında 155 özel okullarda olmak üzere toplamda 3084 öğrenci sınava girecek. Tarım işçileri ya da herhangi bir nedenle ilçede misafir olarak bulunan öğrencilerin de sınava girebilmesi için 10 yedek salon hazır bulundurulacak.

720 KİŞİ GÖREV YAPACAK

212 asıl, 44 tek kişilik ve 10 yedek sınav salonunda, sınavın sorunsuz uygulanması için Torbalı Kaymakamlığınca 720 idareci, öğretmen, emniyet personeli ve yardımcı personel görevlendirildi. Öğrencilerin sınavı en rahat şekilde geçirmeleri için gerekli bütün tedbirlerin alınmasının yanında sınav salonlarının temizliğinden düzenine bütün düzenlemeler eksiksiz gerçekleştirildi.

IŞIKKAYA’DAN ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya sınava girecek bütün öğrencilere başarı diledi ve önemli hatırlatmalarda bulundu. Işıkkaya öğrencilere seslenerek ‘Sevgili öğrenciler yoğun ve yorucu bir çalışma sürecinin sonunda edinmiş olduğunuz bilgileri yansıtacağınız bu sınavda heyecanlanmadan ve panik yapmadan, elinizden gelenin en iyisini yaparak başarı merdivenini tırmanarak hedefe ulaşmanız en büyük temennimizdir. Bilginize, birikiminize çaba ve gayretlerinize her zaman güvenin. Kendinize ve başarılı olacağınıza inanın; çünkü bütün büyük başarılar önce hayal etmekle sonra kendine inanmakla başlar. Gireceğiniz bu sınavın sizlere yeni bir kapının anahtarını armağan edeceğini aklınızdan çıkarmayın. Sınavdan birkaç gün önce rutinlerinizi bozmadan beslenme düzeninize dikkat ederek uyku kalitenizi önemseyin. Sınav günü sınav saatinden en az yarım saat önce sınava gireceğiniz okulda hazır olun.  TC kimlik kartınızı, sınav giriş belgenizi, kalem ve silginizi yanınızda bulundurun. Hava sıcaklığı göz önüne alındığında yanınızda su bulundurmanız da sizler için iyi olacaktır. Bizler siz öğrencilerimizi önemsiyor ve sizlere güveniyoruz” şeklinde ifade ederken liseye giriş sınavına girecek öğrencilere, görev alan öğretmen, idareci ve güvenlik görevlilerine kolaylıklar diledi.

Yola Düş, bu akşam Torbalı sahnesinde Yola Düş, bu akşam Torbalı sahnesinde