Aşırı yağışlar nedeniyle yıkılan Atatürk ve Karşıyaka Mahallesi’ni Çaybaşı-Eğerci-Şehitler-Arslanlar’a bağlayan Fetrek Köprüsünü yeniden yapıldı. İhale sürecini tamamlandıktan sonra çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Belediyesi’nin de desteleriyle 5 ay gibi bir sürede köprü tamamlandı. Asfalt çalışmaları da tamamlanan köprü birkaç gün içinde kullanıma açılacak. Öte yandan köprüdeki son çalışmaları inceleyen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu köprüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Öte yandan Karşıyaka Mahalle Muhtarı Aydın Ayaydın çalışmalardan dolayı Torbalı Belediyesi’ne ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

3 METRELİK KÖPRÜ 14 METREYE ÇIKARILDI

Yağmur felaketi ile yıkılan daha önce 3 metre genişliğinde olan yaklaşık 20 yıllık taşıt köprüsü, yeniden çapları taşkın riskini azaltacak şekilde inşa edildi. Yeni taşıt köprüsü ile hem araçların hem yayaların güvenli ve rahat ulaşımı sağlayacak. Daha önce tek şeritli olan, sadece bir aracın geçebildiği bu köprü geliş ve gidiş olmak üzere çift şerit olarak yeniden yapıldı. Kaldırım düzenlemeleri ile birlikte genişliği 14 metreye, uzunluğu ise 31 metreye çıkarılan köprü şimdi en sert afetlere dayanabilecek güçte.

YAKUPOĞLU: 2500 TON KADAR ASFALT DÖKÜLDÜ

Çalışmalar hakkında bilgi veren Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Köprümüz 2020 yılında yoğun yağıştan dolayı yıkıldı, tahribat görmüştü. Yaklaşık 20 yıllık bir köprüydü.  Köprü yıkıldıktan sonra zemin çalışmaları yapıldı. Büyükşehir Belediyemizin desteği, Torbalı Belediyesi’nin katkılarıyla 4-5 aylık bir sürede köprü tamamlandı. Yaklaşık 2500 ton kadar asfalt döküldü. Ayrıca Torbalı merkezinde bozuk olan yollarımız var. İZSU, GDZ EDAŞ ve Türk Telekom’un alt yap çalışmalarını bekliyoruz. Bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz öncelik merkez olmak üzere diğer bölgelerimizde asfaltlama çalışmalarımız devam edecek.

BAŞKAN TEKİN: SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ TAMAMLADIK

Çetin kış ayları gelmeden köprünün tamamlanmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Bize köprünün yapımında büyük destekler veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederiz. Söz verdiğimiz gibi çetin kış şartları gelmeden köprü inşaatımızı tamamladık. Torbalı halkının çıkarları doğrultusunda çalışmalarımız durmadan devam edecek” ifadelerini kullandı.