Sıcak havaların gelmesi ve güneş ışıklarının gözleri alması sebebiyle son zamanların en işlek noktalarının başında optik mağazaları gelmeye başladı. Yılın birçok gününde avantajlı kampanyaları ile dikkat çeken ilçenin bu alanda önemli markası olan Onur Optik’te özellikle güneş gözlüklerinde kampanyalı fırsatlar başladı. Tüm marka güneş gözlüklerinin bulunduğu mağazada gözlük fiyatları oldukça minimum tutuldu. Çeşitli kategorilerde yüzlerce çeşit gözlüğün bulunduğu Onur Optik işletmecisi Onur Toklu, gözlük kullanımı ve seçimi ile ilgili de önemli hatırlatmalarda bulundu.

Kampanyaların hiç bitmediği, geçtiğimiz yılın fiyatlarını sürdüren mağazada birçok güneş gözlüğünde yüzde 50 indirim bulunuyor. 119 liradan başlayan güneş gözlüklerle ilçe sakinlerine hizmet veren mağazada en trend gözlükler de sahiplerini bekliyor. Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren vatandaşın cebini düşünerek geçtiğimiz yıl fiyatlarıyla hizmet verdiklerini ifade eden Toklu, “Mağazamızda bu yıl zam yapmama kararı aldık. Geçtiğimiz yılın fiyatları ile aynı kalitede ilçe halkına hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Toklu ayrıca gözlük alırken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı:

Öncelikle sahibi olacağınız güneş gözlüğünün yüzünüze tam oturan bir model olmasına özen göstermelisiniz. Güneş gözlüğü suratınızda büyük ya da küçük kalmamalıdır.

Rahatlığınız açısından güneş gözlüğünün çerçevesi, yanağınıza değmemeli ya da kaşınızla aynı hizada olmamalıdır.

Tercih edeceğiniz güneş gözlüğünün biçimi ya da rengi, yüz hatlarınızla uyumlu olmalıdır. Örneğin, dar ve ince bir yüzünüz varsa daha ince güneş gözlüklerini tercih etmelisiniz. Ya da kemerli bir buruna sahipseniz bunu kapatacak düşüklüğe ve kalınlığa sahip güneş gözlüklerini deneyebilirsiniz.

CAM ÖZELLİKLERİ ÖNEMLİ

Satın alacağınız güneş gözlüğünün camlarının öncelikle kaliteli olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Zaten bilinen ve uzman bir satış noktasından alacağınız güneş gözlüğünü gönül rahatlığıyla takabilir, dikkatli kullandığınız ve bakımını yaptığınız takdirde uzun yıllar saklayabilirsiniz.

Güneş gözlüğü camlarının, adını mutlaka duyduğunuz UV ışınlarına karşı koruyucu olması çok önemli. Güneş gözlüğünün UV filtreli olmaması ileriki yıllarda sorun yaşamanıza sebep olabilir. Çünkü UV filtreli olan camlar, gözün zararlı ışığı geçirmesine engel olur.

Güneş gözlüklerinin ışığı bloke etme gücü UV200, UV400 ve UV600 gibi ibarelerle belirlenir. Özellikle deniz kenarında ve kar ışığında minimum UV400 korumalı güneş gözlükleri kullanılmalıdır.

Bunun dışında camlarda doğru renk ve ton seçimine de dikkat edilmeli. Örneğin, eğer otomobil kullanırken takmayı planlıyorsanız sarı ya da pembe renkli cama sahip güneş gözlükleri trafik ışıklarındaki değişimleri ayırt etmenizi zorlaştırabilir. Buna karşın yeşil, gri ve kahverengi camlar, bu renk saptırmasını en aza indirecektir.

GÜVENİLİR BİR MARKAYI TERCİH EDİN

Doğru güneş gözlüğü seçmenin bir diğer püf noktası da güvenilirliğinden ve sağlamlığından emin olduğunuz bir markayı seçmenizdir. Daha önce kullandığınız ve memnun kaldığınız markanın güneş gözlüğü modellerine diğerlerinden önce bakmanız pratik bir çözüm olacaktır.