Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2019-2020 yılında gerçekleştirmiş olduğu sıcak asfalt, sathi kaplama, kırık asfalt serim ve kilit taş döşemelerinde büyük bir yol kat etti. Son zamanlarda ilçe genelinde başlatılan ve halen devam eden yol çalışmaları bölge halkı tarafından takdir ediliyor. Son 2 yılda 32 mahallede çalışma gerçekleştiren Torbalı Belediyesi, 182 bin 530 ton sıcak asfalt, 68 bin 450 metre sathi kaplama, 40 bin 500 metre kırık asfalt serim ve 97 bin 980 metrekare kilit taş döşedi. Torbalı’da yapılan çalışmaların aralıksız devam ettiğinin de bilgisini veren Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, hava şartları izin verdiği sürede yılsonuna kadar ilçe genelinde girilmedik mahalle bırakmayacaklarının vurgusunu yaptı.

KRİTİK 9 MAHALLENİN ÇALIŞMASI SON BULDU

32 mahalleye de gerçekleştirilen çalışmaların tamamlandığını ifade eden Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Son 2 yılda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında 32 mahallemizde işlemler tamamlandı. 24 ayda gerçekleştirdiğimiz sıcak asfaltta rekor kırdık diye biliriz. Bozuk yolları bırakmayacağımızı daha önce defalarca belirtmiştik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Torbalı Belediyemizin ortak çalışması kapsamında Çaybaşı Mahallesi, Demirci Mahallesi, Yoğurtçular Mahallesi, Ahmetli Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Özbey Mahallesi, Çapak Mahallesi, Karakuyu ve Çamlıca Mahallelerimiz uzun yıllardır yapılması planlanan sıcak asfalt işlemlerini tamamladık” dedi.

SÜRATLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Müdürlüğü tarafından Torbalı’da içilebilir su hattının yenilenmesi için ihale yapılacak. İhale sonrasında merkezde yapılacak ana halter değişikliği sonrasında sıcak asfalt çalışması yapılacak. Kısa süre içerisinde ihalenin gerçekleşeceğini belirten Yakupoğlu, “İhale sürecini bekliyoruz. İhale yapıldıktan sonra Merkez mahallelerimizde çalışmalarımıza başlayacağız. Ana merkez caddelerde ışıklandırma, asfalt ve kaldırım çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu çalışma hem ilçemizi güzelleştirecek hem de esnaflarımızı mutlu edecektir. Hava şartları izin verdiği sürece durmayacağız ve çalışmalarımızı süratle devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.