Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde eğitim sektöründe yatırımlar yapmakta olan Amerikan Küldür Derneği (AKD) Kids Okulları, Torbalı’da eylül ayında Nesil Sağlıklı tarafından açılmıştı. Ayrancılar’da açılan AKD Kids Kreş&Gündüz Bakımevi kısa sürede bölgede farkını hissettirdi. Eğitim altyapısı, derslik standartları, öğretmen kadrosu ile değil Ayrancılar’da Torbalı’da tek olma özelliğine sahip olan anaokulu “Eğitim okul öncesinde başlar” felsefesiyle çocukların okul öncesi eğitiminde önemli bir yer ediniyor. Dil eğitiminin de ön planda olduğu kurumda, bir öğretmen öğrencilerle sadece İngilizce konuşuyor. Kısa sürede birçok İngilizce kelimeyi öğrenen minikler, bu alanda da yaşıtlarına göre çok önde başlıyor.

ÇİFT DİLLİ EĞİTİM YAKLAŞIMI

Özel Ayrancılar AKD Kids Kreş&Gündüz Bakımevi, çift dilli eğitim yaklaşımları ile öğrencilerini dilbilgisi konusunda etkin olarak bilinçlendirilmiş ve dili aktif olarak kullanabilen bireyler olmaları sağlıyor. Başarılı eğitim yuvası, 2-6 yaş grubu öğrencileri kabul ediyor. Tam gün eğitimin verildiği kurumda 3 öğün yemek hizmeti de veriliyor. Ayrıca servis imkanının da olduğu başarılı eğitim kurumu, bölgede yaşanan eksiklikten dolayı açıldı. Uzun yıllar eğitim sektöründe yer alan ve aynı zamanda genç bir anne olan Nesil Sağlıklı, oğlunu anaokuluna kaydettiği zaman yaşadığı sıkıntıların başkalarının yaşamaması, bölgede kaliteli eğitim veren okul öncesi eğitim kurumunun olmasını istemesi nedeniyle böylesine bir yatırıma imza attı. Zemin katta yer alan okulun, üst katlarını da kuruma kazandıran Sağlıklı, yaz dönemine üst katları da yetiştirerek artan ilgiye karşılık vermek istiyor.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ

Okul öncesi eğitimin belki de eğitimin en önemli kademesi olduğunu hatırlatan Nesil Sağlıklı, “Amacımız çocuklarımızı sevgi ile okul ortamına hazırlayıp öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuklarımızın var olan yeteneklerini görünür kılmak. Dönem itibariyle yapılan araştırmalar sonucunda çocuğun 0-6 yaş aralığında yüksek öğrenme potansiyeline sahip olması zeka gelişiminin yüzde 70’lik kısmının bu dönemde tamamlanması sebebiyle bu süreci bilinçli şekilde geçirme gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle okul öncesi eğitimin öneminin farkındayız” dedi.

İNGİLİZCE EĞİTİMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Okul öncesi eğitiminde İngilizceye ayrı önem verdiklerini hatırlatan Sağlıklı, “Okul Öncesi eğitimin çocuklar üzerindeki en büyük katkısı grup içerisine katılması, yaşıtlarıyla sağlıklı ilişkiler kurması kültürel değerlerini erken yaşta öğrenip sahip çıkması ve sosyalleşmesi açısından çok önemlidir. Edineceği kazanımlar sayesinde kişilik gelişimini erken yaşta tamamlayacak olan öğrencilerimize Ayrancılar AKD Kids olarak özellikle İngilizce alanında önemli kazanımlar katıyoruz. Sürekli İngilizce ile iç içeler. Bir öğretmenimiz sürekli öğrencilerle İngilizce konuşuyor. ‘Kalemi tut’tan ‘Haydi yemeğe gidiyoruz’a kadar tüm cümleleri İngilizce duyuyorlar. 2-3 yaş grubu öğrencilerimiz bile İngilizceyi çok sevdi. Velilerimizin geri dönüşleri de bu anlamda çok iyi” dedi. Ayrancılar’da olmalarına rağmen Torbalı’dan da talep gördüklerini ifade eden Sağlıklı, detaylı bilgi için velileri kuruma davet etti.