2016 yılında zabıta memuru Ferhat Uysal başkanlığında kurulan Torbalı Gazi ve Şehitleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yerine taşındı. Torbalı Hükümet Konağı arkasında bulunan eski Jandarma İlçe binasında hizmet vermeye başlayan dernek binasının protokol açılışı ise 18 Mart  Şehit ve Gaziler Günü’nde yapılacak. Şuanda yalnızca Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri açık olan dernek binası aktif bir şekilde de kullanılıyor. Dernek binasına gelen şehit yakınları ve gaziler ise burada başlarından geçen olayları birbirlerine anlatarak rahatlıyor.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Torbalı Gazi ve Şehitleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı Ersin Daştan, tüm gazileri ve şehit yakınlarını derneğe beklediklerini ifade ederek, “2016 yılında zabıta memuru Ferhat Uysal tarafından kurulan derneğimiz, yeni binasına kavuştu. Uzun zaman yer tahsis edilmesi için bekledik. Sayın Kaymakamımız Ercan Öter de bize burayı kullanmamız için verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca dernek binamızın tadilatını yapmasını sağlayan Torbalı Belediye Başkanımız Mithat Tekin’e ve Torbalı Ticaret Odası’na ve üyelerine, ayrıca destek sağlayan tüm kurumlara derneğimiz adına çok teşekkür ederim” dedi.

PROTOKOL AÇILIŞI 18 MART’TA

Açıklamalarını sürdüren Daştan, “Derneğimizin açılışını bizler için en anlamlı günlerden bir tanesi olan 18 Mart Şehit ve Gaziler Günü’nde yapacağız. Açılışımıza herkesi bekleriz. Aktif bir dernek olacağız. Dernek binamız şuanda Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri açık. İlçemizde yaşayan gazilerimiz ve şehit yakınlarımız buraya gelerek başlarından geçen olayları anlatarak rahatlıyor” dedi. Açılış sonrasında sosyal faaliyetlere de yer vereceklerini ifade eden Daştan, tüm gazi ve şehit yakınlarını derneğe beklediklerini ifade etti.