Yüzde 40’ı ormanlarla kaplı olan Torbalı’da, orman yangınları için şimdiden kırmızı alarm verildi. Yaz sezonu nedeniyle muhtemel orman yangınları için Orman İsletme Şefliği’ne bağlı ekipler büyük bir titizlikle çalışıyor. Her türlü ihbarı değerlendiren ve en hızlı şekilde olay yerine varan ekipler, olası bir yangına ise anında müdahale edecek. Torbalı’daki yaklaşık 50 personelle hazır kıta bekleyen Orman İşletme Şefliği, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği titiz çalışma ve zamanında müdahale ile çok sayıda yangını önlemeyi başarmıştı.

Taraftar, yeni sahanın kapasitesini beğenmedi Taraftar, yeni sahanın kapasitesini beğenmedi

EKİPLER 7/24 TEYAKKUZDA

Torbalı’da işçi ve orman muhafaza memurlarından oluşan ekip 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Ekipler, yeni dönemde çeşitli eğitimlerden geçerek, malzeme kullanımının yanı sıra yangına müdahale yöntemleri konusunda bilgilendirildi. Verimli ve geniş arazilere sahip olan Torbalı’da ormanlık alanın genişliği de oldukça fazla. Torbalı sınırları içerisinde tam 163 bin 890 dönüm ormanlık arazi bulunuyor. İzmir’in en geniş ormanlık arazilerinden birine sahip olan Torbalı’da tam 16 milyon adet de çeşitli türlere ait ağaç bulunuyor. Geniş arazisini ve oldukça fazla ağaç türüne ev sahipliği yapan Torbalı’da, Orman İşletme Şefliği’nin de görevi oldukça önem taşıyor. Yüzde 40’lık alanı ormanlarla kaplı olan Torbalı’da her yıl yüz binlerce fidan toprakla buluşuyor.

İHA’LAR ORMANLARI İZLİYOR

Haziran ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde hava sıcaklıkları 30 dereceyi aşarken, olası orman yangınları için de teyakkuza geçildi. Yangınlarla mücadelede büyük rol oynayan su atar helikopterlerin denize ve barajlara uzak noktalardaki ormanlarda çıkan yangınlarda su ikmali yapabilmesi için buralara inşa edilen bin tonluk devasa yangın havuzları Torbalı İşletme Şefliği’nin en önemli unsurlarından bir tanesi. Torbalı sınırlarında önemli bölgelerde yangın havuzları bulunuyor. Bu havuzlar Yeşilköy, Çakırbeyli, Düverlik, Yeniköy ve Dağtekke’de yer alıyor. Ayrıca insansız hava araçları ile de sık sık ormanlar izleniyor