Türkiye’de pandemi ile mücadelede 1 yıl geride kalırken bazı sektörler de yok olma aşamasına geldi. Süreçteki tedbirler kapsamında en çok kısıtlanan, kapatılan ve yeterli destek verilmeyen düğün sektörü de en çok mağdur olan sektörlerin başında geliyor. Yaz sezonu yaklaşırken düğünler ile ilgili hangi kararların alınacağı konusunda belirsizlik sürerken içinde birçok sektör barındıran düğün sektörü kırmızı alarm veriyor.

‘BU SÜREÇTE HEDEF GÖSTERİLDİK’

Pandemi sürecinde düğün sektörünün hedef gösterildiğini belirten düğün salonu işletmecileri, “Birçok yerdeki kabalalıklar görülmedi, sanki düğünlere bağlı olarak virüs çoğalmış gibi gösterildi. Biz yalnızca geçen sene 2 ay açıldık, 15 aydır kapalıyız. 15 aydır kapalı olan mekanlardan virüs nasıl bulaşabilir? Madem vakalar neden bu kadar yükseldi? Tek sorumlu bizmişiz gibi en çok bizi yok etmeye çalıştılar. Düğün sektörünü yok etmeye çalışıyorlar. Düğün sektöründe; fotoğrafçısından, garsonuna, müzisyeninden gelinlikçisine, herkes çok zarar gördü. Şu anda önümüzdeki belirsizliklerden dolayı da insanlar düğün yapmak istemiyor ya da düğününü iptal etmek istiyor. Düğün yapmak isteyen de bu süreçte işsiz kaldığı için düğün yapmaya maddi gücü yetmiyor. Pandemiden en çok biz etkilendik” diye konuştu.

 MÜZİSYENLER PERİŞAN

Müzisyenlerin perişan durumda olduğunu dile getiren müzisyenler ise, “Elektrik, su faturalarını ödeyemeyenler var. Müzisyen kardeşlerimiz de aileleri de çok zor durumda. İş yapabilmemiz için düğün salonlarının açılması lazım. Şu an gidişat çok kötü. Bu işin içinden nasıl çıkacağız, arkadaşlarımız kendilerini nasıl kurtaracak bilmiyoruz. İzmir’de bu durumdan dolayı 9 arkadaşımız intihar etti. Daha birçok çaresiz arkadaşlarımız var. Ölmememiz için ayakta kalabilmemiz için bu sezon müzik piyasasının açılması lazım” ifadelerini kullandı.