Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, kısa sürede eğitim alanında farkını hissettiren Torbalı Özel Küresel Eğitim Yaklaşımı (KEY) Ortaokulu  uluslararası E Twinning projesine imza attı. İngilizce öğretmeni Misket Köksal’ın kurucularından olduğu “My Dream Job” yani “Hayalimdeki Meslek” başlıklı projede 10 Türk ve 13 Avrupalı (1 İtalyan, 1 Polonyalı, 1 Ukraynalı, 1 Kuzey Makedonyalı, 1 Azerbeycanlı, 1 Sırbistanlı,1 Moldovalı, 1 Hırvatislanlı, 2 Gürcistanlı ve 3 Romanyalı) okul öğretmeninin ve 140 öğrencinin katıldığı uluslararası kısa sürede meyvelerini verdi.

DİJİTAL YETERLİLİKLERİ GELİŞTİ

Torbalı Özel KEY Koleji Ortaokulu öğrencilerinden Su Çankaya, Ahmet Akman, Nisagül Çavuş, Kerem Erbaş, Mukaddes Özbek, Ela Altun, Umut Eşiyok ve Ilgın Savran’ın çok keyifle yaptıkları “My Dream Job” eTwinning projesinin son toplantısını bu hafta sonu yaptı. Proje arkadaşları birbirlerine veda ederken projedeki birbirinden güzel etkinliklere doyamadıklarını ve yeni projelerde tekrar buluşmak istediklerini dile getirdi. Projenin hem İngilizcelerini hem de teknolojik bilgilerini, yani 21.yüzyılın bir gereği olan dijital yeterliklerini geliştirdiğini söyledi.

DERSLERE MOTİVASYON ARTTI

Proje ile ilgili bilgi veren okulun İngilizce Öğretmeni Misket Köksal, “Projemizin amacı öğrencilerimizin başta mesleklerle ilgili İngilizce kelimeler olmak üzere genel anlamda  İngilizcelerini geliştirerek hayallerindeki mesleği akıcı bir şekilde anlatabilmelerini sağlamak ve onlarda farkındalık yaratarak ilerde kendilerine en uygun mesleği seçebilmelerini sağlamaktı. Çeşitli web 2 araçlarını kullanarak birbirinden güzel etkinlikler yaptılar ve bunları İngilizce derslerinde kullanarak derslere daha fazla motive oldular. Proje başında yapılan afiş ve logo yarışmasında okulumuz öğrencileri her iki dalda da birinci olarak birincilik sertifikalarını aldılar” dedi.

YARATICI ÇALIŞMALAR

Proje görevlileri aktivitelerine önce resimli ve sesli İngilizce meslekler sözlüğü hazırlayarak başladılar. Sonra birbirlerine kendi dillerinde meslekleri öğretip, hatıra olması amacıyla birbirlerine hediye etmek için meslekler konulu kitap ayraçları yaptılar.  Daha sonra çeşitli meslekleri tanımlayan akrostiş şiirler yazan öğrenciler ardından mesleklerle ilgili bulmacalar, quiz showlar ve kelime oyunları hazırladı. Projedeki kız öğrenciler ayrıca Dünya Kadınlar Gününde, dünyaca ünlü kadınları canlandırarak tanıttılar. Son olarak hastanede geçen ilginç ve komik doktor hasta diyaloglarından oluşan çizgi hikaye kitabı yaratan öğrenciler bütün çalışmalarını sanal olarak da sergileyecekler.

ÖĞRENCİLERLE GURUR DUYDUK

Torbalı KEY Koleji Ortaokul Müdürü Öznur Avanoğlu, “Öğrencilerimiz projedeki aktiviteleri işbirliği içinde yaratıcılıklarını kullanarak, yaparken yaşayarak öğrenerek ve eğlenerek gerçekleştirdiler. İngilizcelerini pekiştirerek daha kalıcı hale getirdiler. Projemizin en önemli amaçlarından biri de öğrencilerimizin İngilizce öğrenirken konuşma, dinleme, yazma ve okuma gibi temel dil becerilerini geliştirmekti. Proje sonunda amaçlarımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşadık. Öğrencilerimize belgelerini verirken gurur duyduk. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve daha nice eTwinning projelerine ve daha büyük başarılara diyoruz” ifadelerini kullandı