Antalya’da 20 bin liralık alacak verecek anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada 13 gün önce başından yaralanan Torbalı’da yaşayan Murat Çoban (46) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aynı olayda sırtından bıçaklanarak yaralanan ağabeyi Fahrettin Çoban’ın ise yaşam savaşı sürüyor. Cinayet ve yaralama olayı 12 Temmuz günü gecesi Manavgat ilçesi Evrenseki Mahallesi Kömürcüler Kümeevleri mevkiinde meydana geldi. Sabahattin ile İlyas Bayhan kardeşler, Murat Çoban ve ağabeyi Fahrettin Çoban, alacak anlaşmazlığı yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Sabahattin Bayhan av tüfeğiyle 4 el ateş ettiği murat Çoban'ı başından, Fahrettin Çoban'ı ise bıçakla sırtından yaraladı.

13 GÜNLÜK SAVAŞ

Saldırının ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri olay yerinde yaptıkları ilk müdahaleni ardından Murat Çoban ve Fahrettin Çoban'ı ambulansla ilçedeki hastaneye sevk etti. Burada tedaviye alınan Murat Çoban, 13 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Çoban'ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu orguna getirildi. Çoban'ın cenazesi bugün Diyarbakır'da toprağa verileceği kaydedildi. Öte yandan Sırtından bıçakla yaralanan Fahrettin Çoban ise, tedavisinin sürdüğü belirtildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Yaşanan gelişmelerin ardından güvenlik güçleri cinayeti işledikten sonra kaçan Sabahattin - İlyas Bayhan kardeşlerin yakalanması için çalışma başlattı. Öldürülen Murat Çoban'ın yakınları ise isi saldırganın yakalanmasını istedi. Öte yandan Çoban evli ve 4 çocuk babasıydı.