Torbalı Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı bugün gerçekleşti. 123 önergenin görüşüldüğü meclis toplantısında tüm önergeler oy birliği ile kabul edildi. Meclisni 1. önergelerinden 119. önergesine kadar olan önergeler geçtiğimiz haftalarda yapılan imar revizyon plan değişikliğiyle ilgili oldu. Askı süresi boyunca hak sahiplerinin yaptığı itirazların değerlendirilmesini kapsayan bu önergeler oy birliği ile kabul edildi. Meclisin önemli maddelerinden biri de Torbalı  Devlet Hastanesi’nin bahçesinde bulunan 3 bin 662 metrekarelik alanla ilgili oldu.

HASTANE BAHÇESİNE DÜKKANLAR YAPILACAK

Bu alan Torbalı Belediyesi tarafından önceki dönem de Ticaret Alanı olarak planlanıyordu. Girişimlerin de olduğu geçtiğimiz dönem projeye başlanmamıştı. Torbalı Belediyesi, şimdi bu alanda iki katlı ticari alanları yapılması için meclise önerge getirdi. Vatandaşların en ufak ihtiyacı için hastaneden sanayiye gitmek zorunda kaldığını, bu süreçte kullanılan üst geçidin sağlıklı olmadığını ve vatandaşların büyük sıkıntı çektiğini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, alana dükkanların yapılması için yetki istedi.

UYGUR, ÇAĞLAR’IN ÖNERİSİNİ YERİNDE BULDU

AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar bu önergeye bir de öneriyle yaklaştı. Aynı alana yatılı hasta yakınlarının konaklayabileceği bir tesis de yapılabileceğini ifade eden Çağlar’a Uygur’un yaklaşımı olumlu oldu. Uygur, “İmar ve Hukuk komisyonlarına sevk edeceğimiz bu önerge için tüm meclis üyelerimiz toplantılara katılıp önerilerini sunabilir. Özgür Bey’in önerisi bizim aklımıza gelmemişti. Bu yönde bir çalışma iyi olabilir. En azından alt katları dükkan üst katları bu şekilde değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.