Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Buse Gülser Karakan örnek bir projeye imza attı. ‘Sağlığını Koru Patili Dostlarımızı Doyur’ projesiyle sokak canlarını besleyen Karakan, hem yemek artıklarının çöpe gitmesine engel oluyor, hem de sokaktaki can dostların beslenmesine destek oluyor.  Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projenin tüm ülkeye örnek olması bekleniyor.

SAĞLIĞINI KORU PATİLİ DOSTLARIMIZI DOYUR

Haber sitemize açıklamalarda bulunan Buse Karakan şu ifadelere yer verdi: Havaların ısınmaya başladığı bu günlerde özellikle şehirlerde bulunan sokak hayvanları inanılmaz büyük bir zorluk çekiyor. Çöp tenekelerinden beslenmeye çalışan can dostlarımız iyi beslenemiyor ve hayvan sağlığı açısından zararlı olan besinleri tüketmek zorunda kalıyor. Peki sokaktaki dostlarımızın daha iyi hissetmelerini istemez misiniz?

İşte sokak hayvanlarına yardım etmenin en kolay yolunu siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

Sokak Hayvanlarına Yardım Etmek Neden Önemlidir?

Torbalılı İsa, adım adım ilerliyor Torbalılı İsa, adım adım ilerliyor

Sokakta yaşayan patili dostlarımız yaşadığımız ekosistemin bir parçası olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda onlara yardım etmemiz büyük bir önem taşıyor.  Terk edilmiş, kendisine ait bir yaşam alanı olmayan ve en önemlisi aç kalan dostlarımızı görmezden gelmemek gerekiyor. Her insan bütçesini zorlamadan sokakta yaşayan dostlarımıza yardım eli uzatabilir. Hem sokakta yaşayan patili dostlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi hem de insanlarla bir arada sakin ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için onlara el uzatmamız gerekmektedir.

Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

Sokak hayvanlarını için neler yapabiliriz? sorusunun cevabı oldukça kapsamlıdır. Bu sorunun cevabı bütçeye ve elde bulunan imkânlara göre değişiklik gösterse de her insanın onlar için yapabileceği şeyler vardır. Örneğin pek çoğumuz evde bulunan yemekleri ertesi gün ısıtmak üzere buzdolabına kaldırıp ertesi gün ısıtarak tüketmeyi tercih ediyoruz. Nitekim insan sağlığı için zararlı olan bu besinleri tüketmek yerine can dostlarımıza ulaştırabiliriz.

Yemeklerimizi Sevimli Dostlarımız İle Paylaşıyoruz

"Tüketerek sağlığına zarar verme, çöpe atarak israf etme" teması ile başlattığımız proje kapsamında evinizde bulunan tekrar ısınmamış yemekleri adreslerinizden alıp ayrıştırdıktan sonra sevimli dostlarımıza ulaştırıyoruz.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Yemeklerin içerisine kürdan, metal, peçete, plastik, kağıt gibi meddeler atmamaya ve acı ve baharat içermeyen yemekleri vermeye özen gösterelim. dedi.