Bugün ilçede coşkuyla kutlanan Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği emekli öğretmenleri unutmadı. ADD Torbalı Şube binasında gerçekleşen etkinlikte emekli öğretmenler ile bir araya gelen ADD üye ve yöneticileri gerçekleştirdikleri kutlama etkinliği ile emekli öğretmenlerin de Öğretmenler Günü’nde unutulmamasını sağladı. ADD Torbalı Şube Başkanı Emine Ece, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlarken katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasını sona erdiren Ece konuşma yapmak isteyen diğer öğretmenleri kürsüye davet etti.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ HATIRLATILDI

Ece’den sonra kürsüye gelen emekli öğretmen Mustafa Yetkil, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletvekili maaşı, öğretmen maaşını geçmesin” sözünü hatırlatarak Ulu Önder’in öğretmenlere verdiği değere dikkat çekti. Yetkil’in sözleri üzerine duygulanarak söz alan emekli öğretmen Ümran Altan Kebapçıgil, bugün kendisini 30 yıl önce mezun ettiği bir öğrencisinin aradığını ifade ederek bir kez daha öğretmen olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Kebapçıgil, kendisinin de, Cumhuriyeti benimsemiş bir öğretmenin öğrencisi olduğunu ve Atatürk’ün onlar için bir nefes olduğunu vurguladı. Reşat Nuri Güntekin’in Yeşil Gece ve Çalıkuşu romanlarının okunmasının bugünlere nasıl gelindiğinin anlaşılması için çok önemli olduğunun altını çizdi.

ÇİÇEK VE TÜRK BAYRAĞI HEDİYE ETTİLER

Şiirlerin okunduğu, ikramların dağıtıldığı kutlamada konuşmaların tamamlanmasının ardından ADD Torbalı Şubesi, emekli öğretmenlere çiçek ve Türk bayrağı hediye ederken yakın tarihlerde derneğe üyelik başvurusunda bulunan öğretmenlerin üye kimlik kartlarını da teslim etti. 

Çok yakında arabalar sadece zamla çalışacak! Çok yakında arabalar sadece zamla çalışacak!