İş hukuku işçi ücretlerini, çalışma şartlarını, işveren – işçi ilişkilerini ve işçi sendikalarını kapsayan, bu alandaki konuları araştıran bir hukuk dalı olarak tanımlanıyor. En önemli işlevi, işçi ile işveren arasındaki ilişkileri düzenlemesi olan iş hukukunun konusu sadece hizmet akdinden doğan ve tabi hizmet yükümlülüğü içindeki insan ilişkilerini kapsıyor. Söz konusu yükümlülükten doğan işveren, işçi ve onların devletle ilişkilerinin düzenlenmesi için oluşturulan hukuk kurallarını bir sistem içinde inceleniyor. İşçi ve işverenin haklarını koruyan iş hukuku konusunda Torbalı’da önemli bir eğitim verildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

İzmir Barosu tarafından geçtiğimiz günlerde, Aliağa ilçesinde iş hukuku eğitimi verildi. Eğitimlerin ikinci adresi ise Torbalı oldu. İş hukuku komisyonunca verilen eğitim

 Torbalı Ticaret Odası  Adnan Öztaş Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Eğitime İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, İzmir Barosu Torbalı temsilcisi Avukat Ahmet Doğan ve çok sayıda avukat katıldı. Konuşmacı olan avukat Meriç Kaptan, işçi alacakları, işçi-işveren ilişkisi, işçi hakları, kıdem ihbar tazminatı, hafta tatillerinin ve fazla çalışmalarının nasıl hesaplanacağı hakkında bilgilendirme yaptı. Torbalı’dan 40 avukatın katıldığı eğitim, konu hakkında sorular sorulmasının ardından noktalandı. İzmir Barosu Torbalı temsilcisi Avukat Ahmet Doğan, " Verilen eğitim meslektaşlarımızın iş hukuku konusunda bilgilendirmeleri konusunda büyük bir önem taşıyor. Katılım beklediğimiz sayının üzerinde oldu. İlçedeki 600’den fazla olan fabrikalarda çalınan 55 binin üzerindeki personelin haklarının korunması amacıyla izlenilecek hukuki yollar hakkında önemli bilgiler anlatıldı " diyerek sözlerine nokta koydu.