Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği, 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' ve 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' sloganlarıyla başlatılan proje kapsamında dün ilçede denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde sürücülerin, yaya önceliği kuralına uyup uymadığı denetlenirken sürücüler, yaya önceliği konusunda bilgilendirildi.


Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği olarak İçişleri Bakanlığımızın Trafikte Yaya Önceliğinin sağlanması, buna bağlı yayaya çarpma sonucu oluşan trafik kazalarının sıfıra indirme amacına ulaşmak, Trafikte Yaya farkındalığını artırmak için "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın", "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" sloganları ile başlatılan proje ve kampanyalar kapsamında; İlçemiz genelinde bulunan yaya geçitlerinde planlanan günlerde yaya öncelikli denetimlere devam edilmektedir.


Geçtiğimiz bir yıllık süre içerisinde ilçemiz genelinde yapılan denetimlerde 291 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanununun Yayalara ilk geçiş hakkı verilmesi başlıklı 74. maddesinin b bendinde belirtilen "Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermemek" hükmü ihlal ettiği gerekçesi ile Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır.


Son olarak 11.06.2021 günü ilçemizde bulunan muhtelif yerlerde yapılan Yaya önceliği denetimlerinde yaya geçitlerinde geçmek üzere olan yayalara öncelik veren araç sürücülerine gerçekleştirmiş oldukları örnek davranış sebebiyle Teşekkür Belgesi takdim edilmiştir. Denetim ve faaliyetlerimiz yıl içerisinde yapılan planlamalar doğrultusunda devam edecektir."