Türkiye’de her yıl binlerce öğrenci üniversite sınavına hazırlanmak için yoğun bir tempoya giriyor. Genellikle özel eğitim kurumlarından alınan ders takviyesi ile başarılı olmaya çalışan öğrenciler, sınavda istedikleri puanı alabilmek amacıyla bütün yolları deniyor. Torbalı’daki özel eğitim kursları ve dershanelerde her dönem üniversiteye hazırlanan öğrencilerle doluyor. Hayalindeki üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin derslerinde başarıları olmaları adına Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü özel bir uygulamayı faaliyete geçirdi.

EKSİK KONULARDA DERS ALACAKLAR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kurulan Başarıyı Arttırma Komisyonu, tarafından izleme ve değerlendirme sınavı uygulandı. Sınava resmi okulların 4., 7., 8., 10. ve 11. sınıflarında eğitim ve öğretim gören öğrenciler katıldı. Torbalı ilçesinde başarının arttırılması için yapılan kısa vadeli program çerçevesinde gerçekleştirilen İzleme ve Değerlendirme Sınavı neticesinde öğrencilerin eksik oldukları konular tespit edilerek destekleyici öğretim programları hazırlanacak. Öğrencilerin başarılı oldukları alanda ise desteklenmeleri ve yönlendirme çalışması yapılacak. Yapılacak destekleyici eğitim programları ile öğrencilerin ders konularındaki alt yapıları sağlamlaştırılarak bilgi ve birikimlerinin arttırılması hedefleniyor. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, yapılan sınavla ilgili olarak “Öğrencilerimizin ders konularında eksiksiz bir şekilde ilerleyerek eğitimlerini tamamlamaları adına bu çalışmayı başlattık” dedi.

ÖZEL OKULLARDAN SINAVA ÖNEMLİ DESTEK

Başarıyı Arttırma Komisyonu tarafından izleme ve değerlendirme sınav kitapçığının arka sayfasına Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, Bertan Çatak Eğitim Kurumları, Deniz Akademi, Torbalı Final Kursu, İngiliz Kültür Koleji ve Modern Çağ Koleji reklam vererek sınavın maliyetini karşıladı. Yetkililer, Torbalı ilçesinde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının sınavın uygulanmasına verdikleri maddi destekten ötürü teşekkürlerini bildirdiler. Öğrencilerin sınava katılımı oldukça fazla olurken, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı çalışmalar öğrenci velilerinden olumlu tepkiler aldı.