Bugün, Dünya Su Günü. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile 1993 yılından bu yana 22 Mart, Dünya Su Günü olarak kutlanıyor. Bugün de Temiz su sorununa dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Anadolu Lisesi öğrencileri Küçük Menderes Nehrini ziyaret ederek su kirliliğini ve suyun azalmasını yerinde gördü. Topluma değer katan, mutlu, üretken, fark yaratan bireyler yetiştirme misyonuyla yola çıkan Bahçeşehir Koleji; tüm çalışmalarını sürdürülebilirlik temelinde planlamaya ve uygulamaya devam ediyor.

Bahçeşehir Koleji öğrencileri aldıkları vizyoner eğitim ile çevreye karşı duyarlılıklarını her zaman olduğu gibi bir kez daha gösterdi. Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri Ekoloji Kulübü öğretmenleri danışmanlığında; Ödemiş Bozdağlar’dan doğarak Selçuk’un Pamucak Sahili’nden Ege Denizi’ne dökülen ve kentin önemli su kaynaklarından biri olan Küçük Menderes Nehri yoğun kirlilik nedeniyle doğal ekosistemini kaybetmekte ve etrafa kötü kokular yaydığına dikkat çekti. Kirliliğe neden olan sebepler arasında evsel atıklar, zeytin kara suyu, kontrolsüz kullanılan tarım ilaçları ve çeşitli işletmelerin bıraktıkları atıkları sayan öğrenciler çeşitli öneriler de geliştirdi.

SU TASARRUFU BİLİNÇLENME İLE OLUR !

“Su krizini önlemek ve sürdürülebilir bir gelecek için su kirliliğinin yanında su tasarrufu da yapılmalıdır. Su sıkıntısı çeken bir ülke olarak sularımızı bilinçli tüketir isek bu sorunu en aza indirebiliriz.” diyen öğrenciler Sürdürülebilir bir çevre için su krizine karşı alınabilecek bazı önlemler aşağıdaki gibi aktardı:

● Su boşa akıtılmamalı

● Bozuk musluk veye sifon varsa mutlaka tamir ettirilmeli

Gazetecilerden Özkan’a “hayırlı olsun” ziyareti Gazetecilerden Özkan’a “hayırlı olsun” ziyareti

● Su tasarruflu musluk başlıkları kullanılmalı

● Bulaşık ve çamaşır makinesi tam dolmadan çalıştırılmamalı

● Bitkileri sulamak için sabah saatleri tercih edilmeli

● Bahçede fıskiye ya da hortum yerine damla sulama tercih edilmeli

● İmkan dahilinde su hasadı yapılmalı.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÇÖZÜM

Önlemek kurtarmaktan daha kolay diyen Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Anadolu Lisesi öğrencileri; çözümün bölgede yoğun tarım yapan çiftçilerimizi bilgilendirmekten geçtiğini, su sıkıntısı çeken ülkenin duyarlı vatandaşları olarak derelerimizin kurtulabilmesi  adına çeşitli çalışmalar planlamakta ve derelerimizin kurtulabilmesi adına destek için herkese çağrıda bulundu.