İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasının askeri yapılanmasına yönelik soruşturma başlattı. Araştırmalarda, asker okullardaki FETÖ yapılanmasıyla ilgili bir grup belirlendi.  Çalışmaların tamamlanmasının ardından 16'sı kadın 5'i asker, 27 şüpheli gözaltın alındı. Yakalanan şüphelilerin, örgütün askeri yapılanmasının abi ve ablaları oldukları öne sürüldü.

SORULARI ÇALDILAR

Şüphelilerin sorgularında, Harp akademisine yerleştirilecek askeri personelin, örgüt ağabeyleri tarafından ortaokuldan itibaren alınarak evlerde eğitim verildiği belirlendi. FETÖ yapılanması çocukluk çağındaki öğrencileri, örgüt evlerinde askeri sınavlar için hazırladı. Askeri lise sınavlarına giren öğrenciler için, Hava Harp Okulu ve Harp Akademileri sınavları çalındı. Evlerde kampa alınarak soruların cevapları tek tek ezberletilen öğrenciler, askeri okullara yerleştikten sonra da “abi”lerle görüşmeye devam etti. Hayatlarının her aşaması örgüt tarafından kontrol edilen ekserlerin evliliklerini de FETÖ belirledi.

EVLİLİKLER KATALOGTAN

Askeri liselerin ardından subay olan FETÖ üyelerinin evlilik aşamasında da örgütün devreye girdiği öğrenildi. Evlenecekleri eşlerini FETÖ ablalarının getirdiği kataloglardan seçtikleri iddia edilen askerlerin eşlerinin de örgüt üyesi olduğu ortaya çıkarıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden birini evinde yapılan aramada, eşiyle yaptığı yazışmalar ele geçirilirken, o görüşmelerde, FETÖ'ye bağlılık yemini edildiği ortaya çıktı. Askerlerin eşlerinin de peşini bırakmayan örgütün, “Abla” olarak adlandırılan kadınlar vasıtasıyla sohbetler düzenlendiği öğrenildi. Asker karılarından, eşleriyle ilgili de bilgi toplandığı öğrenildi.

BANK ASYA'DA HESAP

Askerleri ve eşlerini kontrol eden abi ve ablaların,  istenmeyen evlilikleri de engelledikleri öğrenildi. Boşanma aşamalarında dahi devrede olan örgütün, askerlerin ve eşlerini, kardeşlerine, anne ve babalarına da Bank Asya'da hesap açtırdıkları belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin birçoğunun telefon ve tabletlerinde “Bylock” adı verilen gizli iletişim programı bulundu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.