Fenerbahçe yeni teknik direktörünü Hollanda'da buldu. Yöneticilerin Hollanda'da tecrübeli teknik adam Dick Advocaat'la görüştüğü ve tarafların anlaşma sağladığı belirtildi. Advocaat yaptığı açıklamada, "Böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz" diyerek Fenerbahçe ile anlaştığını açıkladı. Advocaat'ın bugün saat 16:45'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelmesi bekleniyor.

Kocaman, Pellegrini, Carlos, Ümit Özat derken... Pereira'yla köprülerin tamamen atılmasının ardından yeni teknik adam arayışlarına hız veren ve dört koldan görüşmelere başlayan Fenerbahçe'de özellikle Grasshoppers maçına yeni teknik adamla çıkma planı vardı.  Aykut Kocaman'dan Manuel Pellegrini'ye, Ümit Özat'tan Roberto Carlos'a kadar birçok teknik adamın ismi medyada yazılırken yönetim, son olarak Milli Takımımız'ın EURO 2016 elemelerindeki rakibi Hollanda Milli Takımı'nın danışmanlığını yapıyordu. Yıllar önce Persie'yi istemişti PSV Eindhoven, Alkmaar, Zenit ve Rangers gibi kulüp takımlarının yanı sıra  Hollanda, Rusya ve Güney Kore Milli Takımlarını da çalıştıran Advocaat, İskoç ekibi Rangers'ı çalıştırdığı dönemlerde Van Persie'yi transfer etmek istemiş ancak başarılı olamamıştı. İkili, Hollanda futbolunda öne çıkan isimler olmasına karşın, hiçbir zaman aynı takımda çalışma fırsatını yakalayamadı.

Görevinden istifa etti Mayıs ayında Hollanda milli takımında yardımcı antrenör görevine başlayan Advocaat, yalnızca 3 ay süren görevinden bugün sabah saatlerinde istifa ettiğini açıkladı. Hollanda futbol federasyonunu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; Portakalların teknik direktörü Danny Blind ve milli takım direktörü Hans van Breukelen'in sözlerine yer verildi. İki futbol adamı da, Advocaat'ın vermiş olduğu bu ani karara şaşırdıklarını ve üzüldüklerini ifade ederken, tecrübeli ismin yerini doldurmaya çalışacaklarını söyledi.

dick

DİCK ADVOCAAT Kimdir? Fenerbahçe'nin teknik direktörlük için anlaştığı öne sürülen Hollandalı Dick Advocaat, kariyeri boyunca birçok takımın teknik direktörlüğünü yaparken, Zenit St. Petersburg'un başında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nın da sahibi oldu.

Hollanda'nın Lahey kentinde 27 Eylül 1947 tarihinde doğan Dick Advocaat, 1966 yılında ADO Den Haag'da futbolculuk kariyerine başladı. Orta sahada görev alan Advocaat, San Francisco Gales, Roda, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta Rotterdam, K. Berchem Sport ve Utrecht takımlarında forma giydi. Futbolculuk kariyeri sonrası birçok takımda teknik direktör olarak görev alan Dick Advocaat, Hollanda, Belçika, Rusya,Sırbistan ve Güney Kore milli takımlarının yanı sıra PSV, Rangers, Borussia Mönchengladbach, Sunderland, AZ Alkmaar ve Zenit takımlarının da hocalığını yaptı. Hollandalı teknik adam, Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımının başında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı da kazanarak önemli bir uluslararası başarının sahibi oldu. Dick Advocaat, son olarak Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'ın yardımcılığını yapıyordu.