Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılmasının ardından ev sahipleri ile kiracılar, zam oranı konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Daha önce kiraya en fazla yüzde 25 zam yapılması neticesinde mağduriyetten kurtulan kiracılar, bu uygulamanın sona ermesi sonrasında ev sahiplerinin yüksek kira talepleri nedeniyle sıkıntıya girdi. Kimi yerlerde kiracılar ile ev sahipleri arasında büyük tartışmalar yaşanmaya başladı. 

YENİ STRATEJİLER GELİŞTİRİLİYOR!

Tüm bu olumsuzlukların ardından ev sahipleri, bu tür sıkıntılar yaşamamak adına yeni stratejiler geliştiriyor. Bunlardan birisinin de bir ya da en fazla iki yıllık kontratlar olduğu ifade edildi. Kontratlara evin tahliyesini kesinleştirecek maddeler de ekleyen ev sahiplerinin, böylelikle kontrat bitiminde evlerini istedikleri fiyattan kiraya verme yoluna gittikleri öğrenildi.

KİRACILAR BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR!

Alınan bilgiye göre, bu vesileyle ev sahipleri mevcut kiracılarla yeni kira miktarında anlaşamaması durumunda, yeni kiracılara yönelebiliyor. Kiracının yeni kira bedelini kabul etmemesi halinde, özellikle yeni atanan memurlar, öğrenciler, ev sahipleri için yeni kiracı olarak fırsat oluşturuyor. Bu süreçte sıkıntıyı ise kiracılar yaşıyor. Depozito, emlakçı komisyonu, nakliye gibi masraflarla beli bükülen kiracılar, bir yıllık kiralama şartının getirdiği ek yüklerle ne yapacağını şaşırıyor.

KABUL ETMEK ZORUNDA KALIYORLAR!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Emlak Müşavirleri Başkanı Adnan Yeşiltaş, yeni uygulama kapsamında ev sahiplerinin kendilerini güvence altına alma gayreti sergilediğini ifade etti. Ev sahiplerinin bir ya da iki yıllık kısa süreli kiracı arayışına giriştiğine işaret edilirken, kontratlara eklenen maddelerle de kendilerini güvence altına aldıkları belirtildi. Yeşiltaş, "Bir yıllık kiralamayı genellikle atanmış öğretmenler, memurlar, hemşireler ve öğrenciler kabul etmek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

Kazanın adresi değişmedi Kazanın adresi değişmedi

Editör: Haber Merkezi