Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan etkinlikleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın ve Hasan Taşçı, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Efendi Hazretlerinin torunu  Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu ve binlerce vatandaş katıldı.

Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

KUR'AN'I ANLAYALIM VE YAŞAYALIM

Ramazan ayını iyi değerlendirmek gerektiğini hatırlatan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, "Ramazan, paylaşma ve kardeşlik ayıdır. Bu mübarek ayda Kur'an okuyalım, anlayalım ve Kur'an'ı yaşayalım. Aynı şekilde burada andığımız gönül sultanlarımızı da anlayalım" dedi.

ALLAH DOSTLARINA SARILALIM

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise "İnsanoğlu hep yiyecekle imtihan edildi. Önemli olan yokken değil varken yememek. Bu mübarek Ramazan ayında her zaman olduğu gibi nefsimize sahip çıkalım ve Allah dostlarına sımsıkı sarılalım. Onlar bize yol göstericidir" diye konuştu.

HEP MAZLUMUN YANINDAYIZ

Türkiye'nin her zaman mazlumun yanında yer aldığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de, "Biz mağdur ve mazlum herkese ulaşmaya çalışan bir ülkeyiz. Bunun için bizi eleştirenler olabilir. Biz her zaman mazlumun yanında yer alacağız" dedi.

İLİM VARSA SIKINTI KALMAZ

Programda Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'yi anlatan Mahmut Eren Hoca, "Mahmut Efendi bize karanlık ve eksik yönlerimizi hiç incitmeden gösterirdi. Nasıl talebe, nasıl hoca ve hatta nasıl koca olmamız gerektiğini anlatırdı" dedi. Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin ilime verdiği önemden bahseden Eren, "Anne karnındaki bebekten 90 yaşındaki nineye kadar herkes ilim öğrensin isterdi. Her mahallede kız ve erkekler için ayrı ayrı medreseler açılmasını ve herkesin Allah'ın kitabını öğrenmesini isterdi. Böylece üç sene içinde bu memleketin hiçbir sıkıntısı kalmayacağını söylerdi" diye konuştu.

Kaynak adres : http://www.haber7.com/kulturel-etkinlikler/haber/2006926-esenler-ilim-asigi-mahmut-efendiyi-andi