Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Kesime Uzman Eller Projesi çerçevesinde verilecek destekle tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversitelerden mezun gençlerin, kırsal alanda istihdamına katkı sağlanması amaçlanıyor. Uzman Eller Projesi’yle söz konusu sektörlerde girişimciliğin desteklenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, 2019-2020 döneminde, pilot il seçilen Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin’deki projelere hibe desteği sağlanacak. Torbalı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de projenin detayları hakkında merak edilen sorulara cevap vermek üzere bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

YARIN TANITIM OLACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınmaya katkı vermek, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek üzere Kırsal Kesimde Uzman Eller Projesini hayata geçirdi. Proje ilgili okullardan mezun kişilerin uygulayacağı bitkisel ve hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik çalışmaları kapsıyor. Öte yandan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, bal üretimi, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, midye ve kara salyangozu entansif üretim tesislerinin de aralarında olduğu birçok projenin destekleneceği belirtildi. Projeyle ilgili olarak Torbalı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün hizmet binasında 8 Ocak Çarşamba günü saat 10:30’da İl Müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirme yapılacak.


BAŞVURULAR 40 GÜN SÜRECEK


Torbalı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Karakaya projenin kırsal kesimdeki kalkınmadaki önemine değinerek ” Kırsal Kesimde Uzman Eller Projesi tarım ve hayvancılık bölümlerinden mezun olan iki ve dört yıllık üniversite mezunlarını kapsıyor. Proje kapsamında 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Kendi işini kurmak isteyen genç girişimciler için bu proje çok iyi bir fırsat. Pilot bölgeler arasında olan ilçemizde de proje hakkında bilgilendirme yapılacak. Projeden yararlanmak isteyenler ön başvurularını https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr web sitesi üzerinden yapabilecek, başvurular 40 gün sürecek. Son başvuru tarihi 18 Şubat” diyerek sözlerini noktaladı.