Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, kentte hizmete açılan Harbi Esnaf Lokantası, Metropol Eczanesi ve Varçin Spor Giyim mağazalarının açılış törenlerine katılım sağladı. Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Başkan Yardımcısı Volkan Karatoklu ile birlikte törenlere katılan Olgun “Yerel kalkınmanın adresi yerel işletmeleridir. Bu insanlar yatırım yapıyor, risk alıyor, senedi yazılıyor, çeki vuruluyor buna rağmen dükkânını açık tutuyor. Esnafımıza sahip çıkalım, alış verişimizi ilçe esnafından yapalım” dedi.

Bir gün içerisinde 3 işletmenin açılışına katılan TTO Başkanı Olgun, yerel esnafın sayısının artmasının ilçe ekonomisine katkı sağladığını belirtip “Torbalı’da yapılan her yatırım bizi heyecanlandırıyor ancak yerel esnafımızın sayısının artması yerelde ekonominin gelişmesine ve istihdama ayrıca fayda sağlıyor. Bizler Torbalı Ticaret Odası olarak yerel esnafın sayısının artmasını destekliyoruz.” dedi.

TORBALI’NIN PARASI TORBALI’DA KALSIN

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, geçtiğimiz yıllarda birkaç kez yerel esnafın desteklenmesine yönelik çeşitli kampanyalar düzenlediklerini fakat dönemsel olarak esnafın daha çok desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Esnafın ekonomik sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Olgun “Bizler Torbalılı hemşerilerimizden özellikle yerel yatırımcıları sahiplenmelerini istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız ‘Torbalı’nın Parası Torbalı’da Kalsın’ kampanyası ile bir nebzede olsa esnafımıza fayda sağladık. Her yatırım, her yeni iş yeri, ülkemizin temel sorunlarından bir tanesi olan istihdama sağlanmış bir katkıdır. Bu vesile ile 2020 yılında yerel esnaf için bol kazanç diliyorum” şeklinde konuştu.

Varçin Spor Giyim, Metropol Eczanesi ve Harbi Esnaf Lokantası’nın açılış törenine katıldık. Tüm herkesi yerel esnafımızdan alış veriş yapmaya ve ilçenin işletmelerine sahip çıkmaya davet ediyorum.