Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak isimli proje kapsamında her okula bir kütüphane kazandırılması, kütüphanesi olan okulların kütüphanelerinin modernleştirilmesi ve kütüphane kurulacak yeri olmayan okullarda koridor ve bekleme bölümü gibi yerlere kitaplıklar yapılması amaçlanıyor.  Konuyla ilgili İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür'ün 30 ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile toplantı gerçekleştirmesinin ardından Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da Torbalı'da bulunan 90 resmi okul müdürü ile bir toplantı gerçekleştirdi.
TORBALI OKUYOR PROJESİ BÜYÜK YOL ALDI
7 yıl önce göreve başlar başlamaz "Okumak Yaşamaktır" sloganıyla "Torbalı Okuyor" projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Tosun, bugüne dek Torbalı'da tam 36 okulda kütüphane kurduklarını belirtti. Köy okullarının kitap ihtiyacını bizzat kendisinin karşıladığını söyleyen Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun, "İlçemizde 7 yıldır sürdürdüğümüz Torbalı Okuyor Projesi büyük mesafe aldı. Çocuklarımızın kitaplarla buluşmasını, o güzel hayal dünyalarına kitapları da dahil etmelerini önemsiyoruz. Bakanlığımızın başlatmış olduğu kampanyanın bizim için özel bir anlamı ve değeri vardır. Son derece hayırlı bir iş olan Kütüphane kurma yarışında biz de varız diyoruz. tüm okullarımızda kütüphane kurulması ve kütüphanelerimizin en donanımlı şekilde modernize edilmesi için bu hayırlı çalışmaya herkesi davet ediyorum" şeklinde konuştu.
YAŞAYAN ŞEHİT KÜTÜPHANELERİNE BÜYÜK ÖVGÜ
Türkiye genelinde bugüne dek 84 kütüphane kurulmasını sağlayan ve 10 Kasım 2018 tarihinden bu zamana kadar büyük işler başaran Yaşayan Şehit Kütüphaneleri projesinden büyük övgüyle bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, bu proje kapsamında Torbalı ilçesinde toplam 7 Okula kütüphane kazandırıldığını ve projede başta Akın Parlak ve emeği geçen tüm paydaşlara müteşekkir olduklarını belirtti.  Geçen yıl Subaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olan Sonay Nar ve İlçe Jandarma komutanlığı katkısıyla da bir kütüphane kurulduğunu bunun yanı sıra geçen yıl Birleşmiş Milletler Göç Örgütü ve Torbalı Kaymakamlığı işbirliği ile 100 bin TL kaynak ile okullara kitap alındığını ifade eden Tosun, Torbalı’da görev yapan okul müdürlerinin kurum ve kuruluşlar ve hayırseverlerle görüşerek okullarına kitap desteği sağladıkları için büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Torbalı'da kurulan Bilsem (Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Öğrencilere yönelik Bilim ve Sanat Merkezi) 350 bin tutarında kütüphane ve 150 bin tutarında robotik sınıfı kurulduğunu söyleyen Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun kitap okumaya verdiği önemin altını çizerek Torbalı’da tüm hayırseverleri kütüphane kurmaya çağırdı.