Dünyanın en büyük eğitim programı olan Destination Imagination, takımların hayal gücünü kullanarak yenilikçi, özgün fikirler üretmesini hedefleyen, STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) prensiplerini öğrenmelerini sağlayan ve çözüm geliştirmeleri amaçlayan gönüllü bir kuruluştur. Amerika’nın 45 eyaletinde, dünyada 30’dan fazla ülkede yapılan turnuvalarda Technical (Teknik), Scientific (Bilimsel), Engineering Design (Mühendislik), Fine Arts (Güzel Sanatlar), Improvisational (Doğaçlama), Service Learning (Sosyal Sorumluluk), Early Learning (Erken Öğrenme) ve Instant Challenge (Anlık Görev) gibi takım görevleri bulunmaktadır. Her ülkede kendi alanlarında ve seviyelerinde ilk üçe giren ve jüri özel ödülü alan takımlar Amerika’da gerçekleşen Global Finals’a katılmaktadır.

EN SIRA DIŞI VE YARATICI PERFORMANS ÖDÜLÜ ALDILAR

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü 7.sınıf öğrencilerinden oluşan Cloud Walkers takımı bu yıl Destination Imagination turnuvasına katıldı. Cloud Walkers takımı, 17 - 20 Şubat 2022 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen DAT 2022 turnuvasına Improvisational (Doğaçlama) alanından Middle School (Ortaokul) seviyesinde katıldı. Anlık görevden tam puan alan öğrenciler, takım görevinde de eğlenceli, benzersiz ve yaratıcı performanslarıyla tunuva değerlendiricileri tarafından takdir edildi. Öğrenciler, turnuvada hem takım görevi hem de anlık görevde üstün başarı sergileyerek, en sıra dışı ve yaratıcı performans ödülü olan Da Vinci Award aldılar. Bu ödül aracılığıyla 21-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kansas City, Missouri, Amerika’da gerçekleşecek olan Global Finals’a gitmeye hak kazanmışlardır. Dünyadan yüzlerce takımın katılacağı en büyük yaratıcılık turnuvasında öğrenciler ve takım sorumlusu ülkemiz temsil edecek olmanın gururunu yaşadılar.

TAKIM ÇALIŞMASI BAŞARIYI GETİRDİ

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Yabancı Diller Zümre Başkanı ve Takım Sorumlusu Neslihan Akkan, turnuvaya hazırlık sürecinde öğrencilerle çeşitli hedefler üzerine doğaçlama çalışmaları yaptıklarını; sınırlı sürede karakterler üreterek, giriş, gelişme, sonucu olan yaratıcı performanslar sergilediklerini belirtti. Neslihan Akkan, ‘’Öğrencilerim, gösterdikleri üstün performansla birlikte takım çalışması, yaratıcı ve eleştirel düşünme, özgüven, zaman yönetimi gibi 21.yüzyıl becerilerini kazandılar. Antalya’da dört gün süren turnuvada eğitici aktivitelere katıldılar ve diğer takımlarla paylaşımlarda bulunarak eğlenceli vakit geçirdiler. Aynı zamanda en büyük eğitim organizasyonu Hayal Gücüne Yolculuk Derneği’nin gönüllü bir üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum.’’ dedi.

TOSUN, ÖĞRENCİLERİ MAKAMINDA AĞIRLADI

Öte yandan büyük başarı elde eden Selim Bora Baytekin, Zeynep İpor, Melisa Köse, Belçim Cemre Çetin takım sorumlusu Neslihan Akkan ve Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Müdürü Ufuk Özbaş’ı bugün Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun makamında ağırladı. Öğrencileri tebrik eden Tosun, yaptığı açıklamada  “Emeğinize yüreğinize sağlık. Başta ailelerinizi, idarecilerinizi ve öğretmenlerinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Okumak yaşamaktır, geleceğimizin teminatı siz değerli gençlersiniz. Bugün bizim bulunduğumuz bu kurumlarda yarın sizler olacaksınız.  Bu ülkenin her tarafında bahar çiçekleri gibi açacaksınız.   Sizleri çok seviyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi geleceğin teminatı siz değerli gençlersiniz” ifadelerini kullandı. Tosun, başarı elde eden öğrencilere Nutuk kitabını hediye etti. Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Müdürü Ufuk Özbaş, misafirperverliğinden ötürü Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’a teşekkür etti.