TDP tarafından ÇOGEP kapsamında düzenlenen, “Yol Arkadaşım” Robotik Lego yarışmasında dereceye giren takımlarda yer alan öğrenciler İzmir gezisi ile ödüllendirildiler. Öğrenciler İzmir’in en önemli noktalarını gezme imkanı bulurken unutulması güç bir gün geçirdiler. Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi (TDP) tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında gerçekleştirilen, Yol Arkadaşım” adlı Robotik Lego Yarışması okulların yoğun katılımı ile gerçekleştirilmişti.

Yarışmanın startını ise Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ile protokol mensupları birlikte vermişlerdi. Yarışma neticesinde dereceye giren takımlar ise unutulmaz bir ödül kazandılar. Takımlar Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından İzmir gezisi ile ödüllendirildiler. İzmir’e giden gençler burada şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezme ve tanıma fırsatı buldular.

Öğrenciler ayrıca; İzmir Uzay Kampı, Efes Antik Kenti, Torbalı KEY Araba Müzesi ve Gemi Müzesi’ni de gezdiler. Unutulması güç bir gezi gerçekleştiren gençlere polis amcaları da eşlik etti. Eğlenceli bir ödülle kazanmanın keyfini yaşayan öğrenciler, “Robotik Lego yarışmasında birinci olarak ödül aldık. Ama diğer bir ödül ise İzmir gezisi oldu. Buraya geldik ve İzmir’in en güzel yerlerini gezme ve yakında görme imkanı yakaladık. Birçoğumuz İzmir’e ilk kez geldik. O nedenle daha da keyifli bir gezi oldu. Bu imkanı bize sunan Yalova Emniyet Müdürlüğüne yürekten teşekkürü bir borç biliyoruz” dediler.