Üyelerinin yanı sıra Torbalı halkı için de zaman zaman adımlar atan ve bazı sosyal çalışmaların öncüsü olan Torbalı Ticaret Odası, çok önemli bir eğitim çalışmasına imza atacak. Son zamanlarda ilçe genelinde hissedilen depremlerle ilgili bir çalışmaya imza atacak olan Torbalı Ticaret Odası tüm Torbalılıları düzenlenecek seminere davet etti. Ticaret Odası kent genelinde deprem farkındalığını yaratmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla AFAD ile birlikte deprem semineri düzenleyecek. Yarın saat 14.00’da Torbalı Ticaret Odası Adnan Öztaş Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek olan ‘Temel Afet Bilinci ve Deprem’ İSİMLİ seminere, bu alanda yaptıkları başarılı çalışmalarla bilinen Yüksek Jeofizik Mühendisi Heval Yarıtaş Çetin ve Sivil Savunma Uzmanı V. Ali İhsan Körpeş konuşmacı olarak katılacak.

DEPREM FARKINDALIĞI OLUŞTURULACAK

Tektonizma açısından riskli bir bölge de yer alan kentin imar ve yapılaşmasının yanı sıra olası bir depremde kent halkının ne tür sorunlar ile karşılaşacağı ve deprem sonrası çözümlerin ele alınacağı seminerde uzman isimler önemli bilgiler aktaracak. Deprem öncesi yaşanan sorun ve risklerin de tartışılacağı seminerde özellikle deprem farkındalığını yaratmak ve deprem bilincini artırmak, deprem anında ve sonrasında gerekli önlemlerin alınması, olası tehlikelerin önüne geçilmesi amaçlı konular tartışılacak.

TİCARET ODASI’NDAN DAVET

Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Erkan Aksoy, tüm vatandaşları seminere davet ederek, “Depremlerden önce alınması gereken tedbirler, deprem anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve deprem sonrası için planlamalar olmak üzere 3 temel başlık altında İzmir AFAD Şube Müdürlüğü eğitmenlerince ‘Temel Afet Bilinci ve Deprem’ eğitimi verilecektir. Son günlerde önemini bir kez daha bizlere hatırlatan deprem ve sonrası için her bireyin alması gereken eğitime katılımız rica olunur” ifadelerini kullandı.