Torbalı’da okul öncesi eğitim denince akla ilk gelen okullardan olan Özel Sevgi Yumağı Anaokulu öğrencileri ve velileri ile hem kaynaşma etkinliğine imza attı hem de çok önemli bir çalışmayı tamamladı. Sık sık velilerini eğitimin bir parçası haline getiren ve bu kapsamda hem bireysel veli toplantıları hem de ev ziyaretleri gerçekleştiren başarılı eğitim yuvası son olarak veli ve öğrencileri ile birlikte Selçuk’taki Laren At Çiftliği’ne bir gezi düzenledi. Burada muhteşem doğa eşliğinde gözleme yiyen öğrenciler daha sonra çiftlikteki atlara binerek doyasıya eğlendi. Birçoğu ilk kez at gören öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, veliler de etkinliklerde unutulmaz anlar yaşadı.

MUHTEŞEM GÜN GEÇİRDİLER

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen programa tüm okul öğrencileri ve velileri katıldı. Torbalı’dan sabah saatlerinde yola çıkan öğrenciler Selçuk’ta bulunan at çiftliğinde muhteşem gözleme menüsü ile güne başladı. Gözleme ziyafetinin ardından kendileri gibi şirin atlara binen öğrenciler hayvan sevgisini uygulamalı olarak öğrendi. Burada gönüllerince eğlenen öğrenciler, oyun parkında saatlerce arkadaşları ile oyunlar oynadı ve dolaştılar. Veliler Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’nun programlarının hem eğlendirici hem de öğretici etkinlikler olduğunun altını çizerek, “Bu yıl bir dizi etkinlik ve çalışma gerçekleşti. Bu etkinlikler çocuklarımızı mutlu ediyor ve dolayısı ile bizler de mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

MİNİK YÜREKLERE HAYVAN SEVGİSİ

Çiftlikte atlar dışında bulunan evcil hayvanlar da öğrencilerin dikkatini çekti. Öğretmenleri ve çiftlik görevlileri minik öğrencilere bu hayvanlar hakkında bilgiler vererek hayvanlara temas etmelerini kontrollü bir şekilde sağladı. Kent yaşamında yaşayamadıkları hayvanlara yakınlaşma imkanını deneyimleyen öğrenciler, onların doğada nasıl yaşadıklarına dair merak ettiklerini öğretmenleri ve çiftlik görevlilerinden öğrendi. Çiftlikte ata binmeyi öğrenen öğrenciler çiftlik görevlilerinin gözetiminde at üzerinde vakit geçirdi. Düzenledikleri etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan okul kurucusu Havva Dayan, "Minik yüreklere hayvan sevgisini kazandırmak amacındayız, bunu ne kadar kazandırabilirsek o kadar mutlu oluruz" dedi.