Yaklaşık 3 yıldır, kolonları kırılan, okul için uygun olmadığına dair belgenin verildiği binada eğitim gören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne giderek eylem yaptı. Uzun süredir sağlıksız binada eğitim gören ve hayati tehlikeleri bulunan öğrenciler, 2 gün önce velilerin İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ile görüşmelerinden sonra sonuç alamamaları sonrasında bu kez kendileri Müdürlük önünde bir araya gelerek dertlerini anlatmak için yetkililerle görüşmek istedi.

PANKARTLARLA SESLERİNİ DUYURMAK İSTEDİLER

Kendi çabalarıyla hazırladıkları pankartlara, ‘Aydınlık bir gelecek istiyoruz’, ‘Sorun sorunla çözülmez’, ‘Doğru Eğitim Görmek Hakkım’, ‘Geleceğimizin kurtulmasını istiyoruz’ gibi yazı yazarak yeni eğitim binası istediklerini vurgulayan öğrenciler, yaklaşık 1 saat boyunca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bekleyerek seslerini yetkililere duyurmak istedi. Daha sonra velilerinde gelmesiyle birlikte, milli eğitim yetkilileriyle görüşme yaptı. En kısa sürede sorunun çözüleceği cevabını alan veliler, “Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz o binada zor şartlar altında eğitim görüyor. Bizler çözüm istiyoruz dedikçe şartlarımızı zorlaştırıyorlar. Şimdi Özbey’de bulunan binada eğitim görmemizi istiyorlar. Çocuklarımız o bölgeye gidip eğitim göremezler. Yanlış üzerine yanlış yapıyorlar. Öğrencilerimizin eğitim binası sorunu çözülene kadar geçici bir binada eğitim görmeleri gerek. Bu bina merkezde olmasını istiyoruz. Yetkililer ile görüştüğümüzde bu sorunu çözüleceğini bir kez daha söylediler. Süreci yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 1 saatlik eylemin ardından Eğitim Sen Torbalı İlçe Temsilcisi Nuri Önder açıklamada bulundu. Önder, “Bu gün öğrenci ve veliler uzun bir süredir devam eden sağlık meslek lisesinin binası ile ilgili sorun hakkında sorunun asıl muhatapları olarak demokratik tepkilerini gösterdiler ve kendilerinden habersiz, kendilerini yok sayan bir çözüm istemediklerini ifade ettiler. Biz bu demokratik tepkilerinden dolayı hem öğrencileri hem de velileri kutluyoruz. Ayrıca bu tepkileri gördükten sonra sağlık meslek lisesi binasının ilçe dışında bir yere taşınmayacağına ve en kısa sürede şehir içinde bir çözüm bulunacağına dair öğrenci ve velilere söz veren ilçe milli eğitim Şube müdürünün de, verdikleri sözlerin takipçisi olacağımızı belirterek teşekkür ediyoruz.” dedi.