Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren İnci Hikmet Tözün Anaokulu öğretmenlerinden Sevgi Yıldırım’ın ‘Devrimler ve Kurtuluş Mücadelesi İçinde Bir Lider Mustafa Kemal Atatürk’ adlı kurduğu e Twinning projesini 10 öğretmen ile birlikte yürütüyor. Projede Türkiye'nin farklı illerinden İzmir, İstanbul, Sivas, Ankara, Eskişehir okul öncesi, ilkokul öğretmenleri ve idarecileri yer alıyor.

PROJE HAKKINDA

Sevgi Yıldırım konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kurtuluş Savaşı sırasında verilen mücadeleleri, kutlanan milli bayramlarımızın önemini, Atatürk'ün ülkesi uğruna canla başla çalışıp, bizlere sunduğu devrimleri kapsayan bu projemizde, hem ülkemizin harap halden, yepyeni ve çağdaş bir medeniyet haline gelişini hem de bu uğurda yapılan fedakarlıkları, verilen savaşları işleyeceğiz” diye konuştu.

PROJENİN HEDEFLERİ

“Projemiz sayesinde çocuklarımız; Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerinin, Türk milletinin yok olmaya yüz tutan bir ülkeyi nasıl ayağa kaldırdığını öğrenecek, milli bayramlarımızı tanıyacak ve önemini kavrayacak, milli değerlerimize sahip çıkmanın önemini öğrenecek. Ayrıca, kazandığımız zaferlerin hangi yollardan geçilerek, ne zorluklar aşılarak kazanıldığını kavrayacak ve yapılan devrimlerin bilincine varmalarını sağlayacak. Hedefimiz; bizi aydınlığa götüren yolu görüp, bilip; çocuklarımızın da bu yolda yürümeye devam etmesini sağlamaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK FAYDA SAĞLAYAN PROJELER

İnci Hikmet Tözün Anaokulu Müdürü Erdem Kaya ise yaptığı konuşmada, bu tür projelerin öğrencilerin hayatı boyunca faydalanabileceği bilgiler aktardığını ifade etti. Kaya, “Bu bir uluslararası projedir. Türkiye’nin her bir köşesinde devam eden projeler öğrencilerimiz kendilerini yetiştiriyorlar. Proje kapsamında birçok konuyla ilgilene öğrenciler kendilerine büyük fayda sağlıyor. Biz de İnci Hikmet Tözün Anaokulu olarak minik yavrularımızın yanında olduğunu belirtir, projeyi uygulayan öğretmenimiz Sevgi Hanım’a da çok teşekkür ederiz” diye konuştu.