Okul öncesi eğitimin Torbalı’daki başarılı temsilcisi Özel Sevgi Yumağı Anaokulu veli atölyelerine devam ediyor. Velilerin interaktif olarak yer aldığı bu atölyelerde veliler bağlı oldukları meslek grubuyla ilgili öğrencilerle çalışma gerçekleştiriyor. Bu kapsamda minikler dün fidan dikmeyi öğrendi. Ziraat Mühendisi olan veli Asuman Baç, öğrencilere fidan dikmeyi öğretti. Her bir öğrencinin kendi yetiştireceği bir çiçeği olurken, öğrencilere hem doğa sevgisi aşılandı hem de başarabilme yetisi de kazandırılmış oldu.

VELİ ATÖLYELERİ DEVAM EDİYOR

“Okul öncesi dönem; çocukların hem fiziksel hem de psikolojik gelişimlerinde kritik bir öneme sahiptir. Bu dönemde elde edilen kazanımlar onların geleceğini şekillendirir”  diyen Özel Sevgi Yumağı Anaokulu Kurucusu Havva Dayan, “Çocuklar çeşitlilikle, farklı eğitim yaklaşımlarıyla, birbirinden faydalı atölye çalışmalarıyla tanıştıkları bu dönemde kendi dünyalarını zenginleştirir. Her ne kadar okul öncesi eğitimde çocuk merkezli bir yaklaşım sergilense de bu sürece velilerin de dahil edilmesi okul – çocuk – aile üçgeninin tamamlanması için ihtiyaçtan ziyade gerekliliktir. Rehberlik danışmanlığı ile başlatılan iletişim, veli atölyeleriyle desteklendiğinde çok daha verimli sonuçlar elde edilebilir. Bu nedenle; Sevgi Yumağı Anaokulu olarak velilerimizle bir araya gelmenin en faydalı yöntemlerini uyguluyoruz” dedi.

OKUL VE AİLE YAŞANTISINDA BİRLİK

Sürekli veli atölyeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Özel Sevgi Yumağı Anaokulu Müdürü Neslihan Suaşan Genç, “Velilerimizle iletişimimizi güçlendirirken onlar için sık sık farklı atölyeler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz her bir veli atölyesinde hem velilerimize bilgi aktarıyor hem de onları farklı alanlarda uzmanlıkları bulunan profesyonellerle bir araya getirerek önemli soru işaretlerine yanıt bulmalarına aracılık ediyoruz. Velilerimizin kazanımlarını arttırırken çocuklarımızın okul ve aile yaşantısı arasında birlik sağlanmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.