‘First Lego Leauge’ turnuvasının tarihi açıklandı. Her yıl düzenlenen ve bu yılda 35 okulun katılacağı turnuvaya Torbalı’dan 4 okul katılacak. Ortaokul bazında Torbalı’dan Cumhuriyet Ortaokulu, Doğa Koleji Ortaokulu ve Bahçeşehir Koleji Ortaokulu öğrencileri katılacak. Lise bazında ise Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri turnuvada becerilerini sergileyecek. 15-16 Şubat tarihinde ortaokullar, 22-23 Şubat tarihlerinde liseler yarışacak.

HAFTANIN 4 GÜNÜ ÇALIŞIYORLAR

Lise bazında Torbalı’dan sadece Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılacağı turnuva öncesinde haftanın 4 günü çalışma gerçekleştiriyor. Bilişim Teknoloji Bölümü öğrencileri, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ‘First Lego Leauge’ turnuvası için kodlama çalışması yapıyor. Turnuvada bu yıl ‘Şehrini Şekillendir’ teması üzerinde yarışacak olan öğrenciler, 3 farklı konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Robokod Team adıyla takım çalışmalarına Koç Mehmet Serkan Zirek ve Danışman Hakan Volkan eşliğinde çalışmalar yürütülüyor. Turnuvaya katılacak olan öğrenciler en iyi dereceyi elde edip, ‘Ulusal’ turnuvaya gitmek istediklerini vurguladı.

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bu yıl 16.’sı düzenlenecek turnuva için öğrenciler tempolu bir çalışmadan geçiyor. Bu yıl Fuar İzmir’de gerçekleşecek turnuvaya 35 okul katılacak.  Turnuvaya ilk kez katılacak olan Torbalı Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, haftanın 4 günü özel odada çalışma yapıyor. En iyi şekilde hazırlandıklarını ifade eden Koç Mehmet Serkan Zirek, “Gerçekleşecek turnuva öğrencilerimizin gelişimi açısından çok önemli. Bizler bu yıl ilk kez katılacağız ve kendimize güveniyoruz. Öğrencilerimizin özgüveni ve başarma azmi bizleri daha çok umutlandırıyor” dedi.  Zirek, “Özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada 80 ülkede yapılan ‘Fırst Lego League’ etkinliğini Türkiye’de düzenliyor. Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı başarı elde edebilecek.” şeklinde konuştu.  

.