Özel Sevgi Yumağı Anaokulunda dün çok özel bir buluşma gerçekleşti. Sanata ve sanatçıya önem veren projeleriyle dikkat çeken başarılı eğitim yuvası,  çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Hanzade Servi’ye ev sahipliği yaptı. Servi, henüz okuma yazma yetisini kazanmayan öğrencilerle sohbet edip, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını ilerleyen yıllarda kazanmalarını istedi. Oldukça verimli geçen buluşma, öğrencilerin hayal dünyasında önemli gelişmelere yol açarken, benzer buluşmaların önümüzdeki haftalarda devam edeceği kaydedildi.

HEM DİL HEM BİLİŞSEL GELİŞİMİ HIZLANDIRIR

Nitelikli eğitim anlayışı ile sık sık etkinliklerle çocuklara dokunan ve onlarda kalıcı bilgilere imza atan Özel Sevgi Yumağı Anaokulunda çocuk kitapları yazarı Hanzade Servi ile buluşmaktan ve onlarla etkinlik ve söyleşi yapmaktan oldukça mutlu olan öğrenciler,  başarılı yazara çokça sorular sorup aldıkları cevaplar karşısında oldukça mutlu oldu. Sık sık eğitimde kitaba yer veren ve özellikle velilerle birlikte kitap okuma etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Özel Sevgi Yumağı Anaokulu Müdürü Neslihan Suaşan Genç, “Çocukların kitapla tanışması için okuma/yazma öğrenmelerini beklemek, yapılacak en büyük yanlışlardan biridir. “Nereden anlayacak? Okuma bilmiyor ki!” şeklindeki düşünce, bu önemli fırsatı çocuğun elinden maalesef alır. Çocukluk döneminde görsel uyaranlar içeren yazılı materyallerin kullanımı, hem dil hem de bilişsel gelişim için oldukça önem taşır” diyerek okul öncesi eğitiminde kitabın önemini vurguladı.

YENİ DÜNYALARLA TANIŞMA!

Kitapların çocuklar için önemli becerilerin kazanılmasında büyük bir araç olduğunu ifade eden okul kurucusu Havva Dayan ise, “Kitapların içindeki yeni dünya ile tanışmak, çocukların yeni kelimeleri öğrenme, hikâye algısının gelişimi, olayların örüntüsünü kavrama gibi pek çok amaca hizmet eder. Okuma öncesi dönemde sesbilgisi becerilerini edinmekten karmaşık cümle yapılarına aşina olmaya kadar pek çok önemli yetiyi kazanmaya yarar. Bu nedenle yazılı ve basılı kitap ve dergilerin gelişim açısından önemi oldukça fazladır. Kimi zaman bilmediği bilgileri öğrenmesine, kim zaman hâlihazırda bildiklerini pekiştirmesine imkân tanır” ifadelerine yer verdi.