Torbalı’da henüz bu eğitim öğretim yılında açılmasına rağmen, hem kayıt sayısında hem de eğitimde başarı ortalamasıyla adından sıkça söz ettiren Özel İngiliz Kültür Koleji’nde erken kayıt fırsatları başladı. Eğitimde çıtayı zirveye taşıyan ve bu alanda verdiği eğitimi tartışılmayan, özellikle İngilizceye dayalı eğitimi ile İngilizceyi hayatın bir parçası olarak öğrencilere ulaştıran İngiliz Kültür Koleji erken kayıt avantajı ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı için düğmeye bastı. 2019-2020 Eğitim –Öğretim Yılı’nda eğitim hayatına başlayan okulda kısa sürede büyük mesafe kat edildi.  Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitiminin verildiği kolejdeki yenilikler ve çağdaş eğitim yaklaşımları okulu şimdiden bir adım öteye taşırken, erken kayıt fırsatları ile avantajlarla dolu bir gelecek öğrencileri bekliyor.

ERKEN KAYIT KAÇIRILMAYACAK FIRSATLAR SUNUYOR

Kısa sürede Torbalı’nın en işlevli okulu olan İngiliz Kültür Koleji’nin erken kayıt fırsatları sürüyor.  Türkiye genelinde 70’i aşkın kampüsü bulunan İngiliz Kültür Koleji’nin Torbalı’da da bulunması çocukları için güzel bir gelecek düşünen aileler için bir şans olarak yorumlanıyor. 15 yıllık eğitimci Teoman Sönmez tarafından Torbalı’ya kazandırılan kolej, yenilik ve farklılıklarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Torbalı’da maddiyata dayalı eğitim anlayışına karşı çıkarak, alanında en iyi ve en deneyimli öğretmenlerle yola çıkan İngiliz Kültür Koleji henüz birinci yılında önemli başarılara imza attı. Öte yandan kolejin İngiltere’de 109 ayrı okula akreditasyonu olması, bu alanda da İzmir genelinde bir ilke sahip olmasını sağlıyor.

AVRUPA BİRLİĞİ DENETLİYOR

600 öğrenci kapasiteli okulda İngilizce eğitimi birincil önem taşıyor. Özellikle kolejin ilkokul kısmında her sınıfta iki öğretmen bulunuyor. Bunlardan biri sadece İngilizce konuşarak, öğrencileri İngilizce konuşmaya teşvik ediyor. Kolejde genel olarak hafta da 16 saat İngilizce eğitimi gerçekleşiyor. Avrupa Birliği Eğitim Konseyi tarafında denetlenen İngiliz Kültür Koleji’ndeki okuldaki her öğretmenin TEFL belgesine sahip. 12 bin metrekare üzerine kurulan kolejde yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve futbol sahaları, öğrencilerin ekimini ve takibini yapacağı Cumhuriyet Çiftliği, kapalı tiyatro salonu, laboratuarlar, müzik ve dans salonları bulunuyor.

CAZİP OKUL CAZİP GELECEK

Torbalı’da ezberleri şimdiden bozan İngiliz Kültür Koleji hakkında bilgi veren Kurucu Teoman Sönmez, “Öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun, donanımlı bireyler olarak yetişmelerini, zihinsel yeteneklerini ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla ikinci yabancı dil  eğitimine büyük önem veren okulumuzda   tam gün ve karma eğitim yapılmaktadır. İngiliz Kültür Kolejlerinde Öğrencilere seviyelerine uygun sınıflarda eğitim verilmektedir. Ayda 2 defa deneme sınavı yapılmaktadır. Her öğrenciye yılda en az 24 saat bire bir ders verilmektedir. Kolejimiz bünyesinde eğitim haftada altı gündür Cumartesi günü iki saat etüt iki saat sosyal aktiviteler yapılmaktadır. Okulumuzda öğrencilerimize; içinde konu anlatımları, örnek soruları ve ödevleri bulunan kitap-defterlerimiz standart olarak verilir. Böylelikle öğrencilerimizin ayrıca defter almasına gerek kalmıyor” ifadelerini kullandı. Erken kayıt fırsatları için acele edilmesi gerektiğini de hatırlatan Sönmez, detaylı bilgi için herkesi okulun Yazıbaşı’daki kampüsüne davet etti.