Yaklaşık 3 yıldır, kolonları kırılan, okul için uygun olmadığına dair belgenin verildiği binada eğitim gören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önlem adına ikili eğitim sistemine geçmeye çalışıldığı iddia edildi. Dün İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci velileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ile görüştü. Daha sonra Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Necip Vardal, Cafer Tosun ile görüşme gerçekleştirdi ve konu hakkında bilgi aldı.

GEÇİŞ SÜRECİNDE PLANLAMA YAPIYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Necip Vardal ile yaptığı görüşmede “Torbalı hızla göç alan bir bölge. Öğrenci sayısı hızla artıyor ve eğitim binası konusundaki sorunların çözümü için çalışıyoruz. 5 yıl içerisinde yaptığımız eğitim binaları ortada. İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için çözüm odaklı çalışıyoruz. Subaşı Mahallesinde yapılan 32 derslik bina Temmuz ayında sona erecek. O okul binası Subaşı İlk ve Ortaokuluna verilecek. Boşalacak olan bina ise İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verilecek. Geçiş sürecinde planlamalar yapıyoruz. Velilerimize ikili eğitim konusunda fikirlerimizi sunduk. Fakat aileler kabul etmedi. Bizlere biz çözüm ile gelirlerse oturur konuşuruz” ifadelerini kullandı.

CAN GÜVENLİKLERİ TEHLİKEDE

Gerçekleşen görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Necip Vardal, “İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının sorununun görüşülmesi için Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ile görüşme gerçekleştirdik. Binanın 2018 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen raporda, ayrıca Torbalı Belediyesi tarafından ekim ayında düzenlediği raporda binanın okul olarak kullanılmasının mümkün olmadığı görülüyor. Teknik olarak her şey raporda mevcuttur. Okulda eğitim öğretimin sürdürülmesi durumunda öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızın can güvenliği tehlikededir. Bu durum için kısa sürede çözüm üretilmesini bekliyoruz. Fiziki konuda her türlü sorunlar yaşandığını kendilerine ifade ettik. İlçe Milli Eğitim Müdürü de bizlere Subaşı’da yapılan okulun tamamlanması sonrasında ilk ve ortaokul öğrencilerine verilecek. Boşalan 24 derslik okulunda İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verileceğini söyledi. Bizde o süreye kadar başka bir çözümün bulunmasını ilettik. Kendileri de bir başka okulda ikili eğitime geçilebileceğini kısa sürede çözüm üretilebileceğini ve değerlendirdiklerini belirttiler. Bizlerde İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki sorunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Valiliği ile göreceğimizi belirttik. Burada ast olan şey 400 öğrencini sağlıklı bir şekilde okulda çıkartılıp bir başka binaya taşınmalarını kendilerine ilettik” şeklinde konuştu.