Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Ağustos 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitim uygulamasına start vermesi üzerine tüm sınıf kategorilerinden öğrenciler fiilen uzaktan eğitime başlamış oldu. İlk olarak EBA TV üzerinden başlayan derslere öğrenciler, evlerinde televizyon başından katıldı. Diğer yandan okul müdürlükleri canlı ders programlarını hazırlayarak, öğretmenlerin öğrencilere EBA internet portalı üzerinden ders anlatımına başlamasını sağladı. Uygulamanın hafta sonuna kadar iyice oturmuş olacağını belirten yetkililer, 31 Ağustos-4 Eylül arasının hazırlık haftası olduğunu ve hazır olan okulların aşama aşama canlı ders uygulamasına başlayacağı belirtildi.

ÖĞRENCİLER HİÇBİR SORUN YAŞAMAYACAK

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, evinde internet ve bilgisayar gibi uzaktan eğitim araçları olmayan öğrencilere yönelik “EBA Destek Noktaları” oluşturmaya başladı. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, uygulamanın başladığı ilk gün eski adı Cumhuriyet Ortaokulu yeni adı Şehit Kadir Altuntaş Ortaokulu’nda oluşturulan “EBA Destek Noktasını” ziyaret etti.  Okul Müdürü İbrahim Ethem Aysun’dan konuyla ilgili detaylı bilgi alan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, öğrencilerin okullarda rahatlıkla internete girmeleri ve EBA üzerinden canlı ders yapmaları için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını ve mümkün olan en geniş katılımın sağlanacağını belirtti.

İŞTE O OKULLAR

 İlçedeki “EBA Destek Noktaları” olarak belirlenen okullar ise şöyle: “Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Pancar Nezihe Şairoğlu Ortaokulu, Yazıbaşı Ortaokulu, TTO 80.Yıl Ortaokulu, Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Ortaokulu, Çetineller Ortaokulu, Kazımpaşa İlkokulu, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu, Mustafa Çoban Ortaokulu, Ayrancılar Ortaokulu, Dağkızılca İlkokulu, Çapak İlkokulu, Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi Ortaokulu, Şehit Kadir Altuntaş Cumhuriyet Ortaokulu, 80.Yıl Çaybaşı İlkokulu, Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Subaşı Ortaokulu, Hasan Salih Çetinel Ortaokulu, TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olarak belirlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, EBA sistemine girmede sorun yaşayan öğrencilerin belirtilen okullara gitmeleri tavsiyesinde bulundu.