Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Güney Kore Seul merkezli Steam Education Association firmasının Türkiye’de düzenlediği Temel STEAM Tabanlı Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi kapsamında Torbalı’da 20 öğretmene Robotik Kodlama Sertifikası verildi. Eğitim gören öğretmenlere sertifikalarını Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız verdi. Torbalı Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Serkan Zirek’in girişimleri ile ilçede uygulanan eğitim kursu, 5 gün 30 saat sürdü.  2019’da yapılması planlanan fakat koronavirüs engeline takılan eğitimin, daha kapsamlı ve ileri seviyesi de yapılması planlanıyor.    

“BU TARZ PROJELERE DAHA FAZLA YER VERMEMİZ GEREKİYOR”

Proje kapsamında Kore’de bulunan Steam Education Assocıatıon firması onaylı Robotis ürünlerle eğitim verildi. Gerçekleşen tören sonrasında açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “Projemizi ilk olarak 2019 yılında gerçekleştirmeyi düşünüyorduk fakat koronavirüs nedeniyle bugüne kısmet oldu. Çağımızın gereği böyle projelere daha fazla ve sık yer vermemiz gerekiyor. Öğretmenlerimiz burada öğrendiklerini öğrencilerimize aktararak onlarında öğrenmesine vesile olacak. Böyle bir projede emeği geçen başta Torbalı Belediyesi olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Öğretmenlerimizi de tebrik eder, kariyerlerinde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

“TORBALI BELEDİYESİ OLARAK PROJELERDE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız, “Ülkemizdeki beyin göçünün yurt dışına gitmemesi için bu tür projeler çok önemli. Başta Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz Torbalı Belediyesi olarak bu tür projelerde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendim de bir eğitimci olarak bu tür projelere daha fazla yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Siz değerli öğretmenlerimize teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim” ifadelerini kullandı. Öte yandan öğretmenlere verilen sertifikaların Güney Kore’den onaylanarak gönderileceği öğrenildi.