İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları... Biz Sayın Muharrem İnce'yi aday gösterirken CHP rozetini çıkardık siz 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacaksınız dedik. Bizim Cumhurbaşkanı adayımızın diğerlerinden farkı vardır.
Biz eski sisteme dönmek istemiyoruz. Yasama, yürütme, yargı, medya...Dördü bağımsızdır birbirini denetler. Demokrasilerde denetlenmeyen makam yoktur. Peki yeni modelde olması gerekenler nelerdir? Dediğim 4 unsurun bağımsız olması yeterli mi? Hayır. Yüzde 10 seçim barajı olmaz. Darbe hukukunun bir sonucudur. Demek ki seçim kanunu değişmeli. Kadın-erkek eşitliği diyoruz. Kadınlar siyasette daha fazla yer alsın diyoruz. Biz kendi tüzüğümüzde yaptık bunu ama bu iç işimiz. Ama seçim kanununda da olmalı.

"VATANDAŞ SORMAKTAN KORKUYOR"

Hesap vermek...Hepiniz vergi veriyorsunuz. Soru şu; Vatandaş vergi ödüyorsa vergiyi harcayan makam bunun hesabını veriyor mu? CHP yola karşı diyorlar. Hayır. Niye karşı olalım. Sorduğumuz soru şu; Arkadaş yolu kaça yaptın? Ama öyle bir atmosfer var ki vatandaş sormaktan korkuyor.

"SİVİL ANAYASA YAPMALIYIZ"

Sivil bir anayasa yapmak zorundayız. Bütün vesayetlerden arınmış yeni bir anayasa yapmak zorundayız. Eğer yapabilirsek ilk kez sivil toplum bir araya gelip anayasa yapmış olacak.Hedefimiz bu. Medya özgür değil. Medya halk adına gücü denetler. Gücü kullanan siyasi otoriteyi denetler. O nedenle çağdaş demokrasilerde medya 4. güç olarak tanımlanmıştır. Medya patronu sadece medya işiyle uğraşacak. Hükümetten ihale alayım diye medya patronu o işe girerse halk doğru bilgilendirilmez. Bunları yaptığımızda ülkemizde demokrasiyi oturtmuş oluruz. İkinci önemli adımımız ekonomi. Beton ekonomisi mi üretim ekonomisi mi?