CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından hakkında açılan dava hakkında bilgi almak üzere İzmir’deki Çeşme Adliyesi’ne gitti.
TBMM’deki bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam hakkında da dava açıldı. Çeşme’de yapılan Rüzgar Enerji Santrallerini (RES) engellediği iddiasıyla dava açılan CHP’li Çam, Çeşme Adliyesi’ne gelerek dava ile ilgili bilgi aldı. Çam, şu açıklamayı yaptı:
"Bu RES’ler, yeşil alanları ve tarım alanlarına yapılıyordu. Bununla ilgili çevre hareketleriyle ve Çeşme’yi koruma kurullarıyla birlikte bununla ilgili bir eylem gerçekleştirmiştik. Bu eylemle ilgili bir suç duyurusunda bulunulmuş. Bu dosya ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dokunulmazlığım kaldırıldı. Bu davada yargılanacağım. Bugün adliyeye dava içeriğini öğrenmek için geldim. Ne ile suçlandığımı bilmediğim için dosyanın fotokopisini aldım. Hukukçu arkadaşlarımla birlikte inceleyeceğiz. Arkadaşlarımla birlikte savunmamızı hazırlayarak önümüzdeki günlerde Çeşme Adliyesi’ne gelerek savunmamızı yapacağız."