AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, MYK toplantısı öncesinde konuştu.İngiltere'den çıkan referandum sonuçlarını değerlendiren Başbakan,  AB'nin de İngiltere'nin de çıkan sonucu iyi okuması gerektiğini söyledi. Başbakan,  "Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin 3.000 yılını bulabileceğini söyleyen" Cameron'a gönderme yapmayı da ihmal etmedi.

İşte o konuşmadan satır başları

AB bu gelişmeyi çok iyi okumalı ve gelecek vizyonunu tekrar gözden geçirmelidir. Kapsayıcılığını bütün üyeleri içine alacak derecede olmadığı görünüyor. Burada bir rahatsızlık olduğu ortaya çıktı.

AB BU ANLAYIŞI TERK ETMELİ

Türkiye yıllardır AB yolunda çalışan bir ülke. Biz bu gözlemlerimizi gerekli mercilerle paylaştık. Biz AB'nin güçlenerek devam etmesinden yanayız. AB kendini diğer bölge ülkelerinden soyutlayan bu anlayışı terk etmeli. Daha kucaklayıcı bir vizyon içerisinde olmalı.

TÜRKİYE'YE SÜRE VEREN CAMERON...

Sayın Cameron bu süreçte tüm politikasını Türkiye üzerine oturttu ama amacına ulaşamadı. Seçmen kararını verdi. Türkiye'ye süre veren Cameron'a, İngiliz halkı süreyi gösterdi, vade biçti.

TÜRKİYE DE REFERANDUMA GİDEBİLİR

Türkiye'nin müzakere süreci tamamlanıp tam üyelik kararı vermesi aşamasında bu kararı Türk milleti verir. Bundan doğal bir şey yok. Biz çalışmamızı yaparız nihai kararı millet verir.

Kaynak adres : http://www.haber7.com/dis-politika/haber/2015775-basbakandan-ingiltere-yorumu