Bağcılar Belediyesi’nin ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediği Yemek Yarışması büyük bir heyecana sahne oldu. Dört kategoride düzenlenen yarışmada 150 aday arasından el emeği göz nuru nefis ürünler belirlendi. Dereceye giren yarışmacılar altınla ödüllendirildi. 

Bağcılar’da Ramazan ayı renkli, anlamlı ve zengin içerikli programlara ev sahipliği yapıyor. Kirazlı Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ve Bizim Radyo’dan Mehmet Yaşar’ın sunuculuğunu yaptığı Yemek Yarışması çekişmeli geçti. Yarışmanın jüri üyeliğini ise gurme Ayşe Tüter ile Hacı Abdullah Korun yaptı. Toplam 150 kadın adayın katıldığı Yemek Yarışması Hamur İşleri, Zeytinyağlılar, Yöresel Yemek ve Tatlılar olarak 4 kategoride düzenlendi. 

“SEÇMEKTE ZORLANDIK”

Gurme Ayşe Tüter ise yaptığı değerlendirmede ürünlerin hepsinin nefis olduğunu belirterek, “Seçmekte zorlandık.” diye konuştu. Gurme Hacı Abdullah Korun da ürünlerin hepsinin birbirinden güzel olduğunu vurguladı. Korun, ”Hepsi birbirinden güzeldi.” diye konuştu. Yapılan değerlendirme sonucu 4 kategoride şu isimler ilk 3’ü paylaştı. Hamur İşleri’nde Derya Aydemir birinci, Ayşe Şakar ikinci ve Figen Işık Kocabaş da üçüncü seçildi. Zeytinyağlılarda Rahime Elif Özer birinci, Türkan Küçük ikinci ve Saniye Alptekin ise üçüncü oldu. Yöresel yemeklerde de Ayşe Tuna birinci, Nilüfer Bakin ikinci ve Yasemin Özberk ise üçüncü oldu. Tatlılar da ise Gülbahar Kınataşı birinci, Hülya Kurt ikinci ve Hayriye Duman da üçüncülüğü elde etti.

 “YÖRESEL YEMEKLERLE İLGİLİ KURSLAR VERİYORUZ”

Başarılı yarışmacılara ödüllerini veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada gurmelerin zor bir süreci başarıyla tamamladığını ifade etti. Çağırıcı, “Hanımlar, el emeği göz nuru ürünlerini sundular. Neticesinde de başarıya ulaştılar. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.  Çağırıcı, ayrıca Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde yöresel yemeklerle ilgili kurslar verdiklerini de sözlerine ekledi. 
Programa İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yanı sıra ilçe sakinleri katıldı.

 

Kaynak adres : http://www.haber7.com/kultur/haber/2007671-bagcilarda-lezzet-yarisi