Polis güvenlik tedbirleri kapsamında saldırının gerçekleştiği tren garına giden yolları da kapattı.

Ankara Valiliği’nin emriyle anma töreni yasaklanmasına rağmen kitle örgütleri temsilcileri olay yerine gitmek istediler. Polis, Opera Köprüsü üzerinde göstericilere müdahale etti. 

TAŞLAR, SOPALAR HAVADA UÇUŞTU

Saldırının yapıldığı alana karanfil bırakmak isteyen gruba polis, alana sadece saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin alındığını belirterek uyarılarda bulundu. Polisin uyarılarını dikkate almayan eylemcilerin polise taş ve sopalarla saldırması üzerine gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.

MÜDAHALELER SIRASINDA ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri yaşanan gerginliğin ardından alana sadece hayatını kaybedenlerin yakınları ile milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini alıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Garı önünde yaşanan terör saldırısının birinci yılı nedeniyle 10 Ekim'de başta gar çevresi olmak üzere il genelinde her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklandığını, sadece sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulacak sembolik bir grup tarafından anma etkinliği yapılmasına izin verileceğini bildirmişti.