Yürüyen ceset! Yıllardır yazıyoruz çiziyoruz fakat çözüm bulamıyoruz. Yetkililer bence artık bu konuda harekete geçmesi gerek. Neyden mi bahsediyorum, 70 yıl Gaziemir’de faaliyet gösteren ve 2010 yılında Torbalı’ya taşınan kurşun fabrikasından bahsediyorum. Önceki gün 9 Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Emekli öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül, Gaziemir’deki atık tesiste incelemeler yaptı ve 219 katı radyasyon ölçümü sonucuna ulaştı. Torbalı’daki yetkilileri sormak istiyorum ‘Tehlikenin farkında mısınız?

Radyasyonu ölçen 9 Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Emekli öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül, bu bir cinayettir diyor. Evet, gerçekten de doğru bir tespit yapmış. Şimdi bizde diyoruz ki Torbalı’nın göbeğinde kurşun fabrikası sizce bizi zehirlemiyor mu? Artık birilerinin çıkarlarını düşünmeyin. Ülkemizde Çernobil olaylarına maruz kalan binlerce vatandaşımız var. ANAP’ın kurucularından olan ve Çernobil faciası sonrası çaydaki radyasyonun tehlikeli olmadığını kanıtlamak için kameralar önünde çay içen eski bakan Cahit Aral, kanserden hayatını kaybetti.

Yani anlayacağınız, Torbalıdaki kurşun fabrikası ne denli denetleniyor. Radyasyon var mı, tehlike ne boyutta, bunu Torbalı halkı bilmesi gerek. Ama şu bir gerçek ki, Torbalı halkı bu durumdan hiç memnun değil ve fabrikanın buradan kaldırılmasını istiyor. Yarın öbür gün yürüyen ceset olmayalım.

Gaziemir'de ki tehlikenin Torbalı'da olma ihtimalinin olmadığını söylüyor yetkililer. bir denetlemede Torbalı'da yapılmadığı sürece Torbalı halkı rahat etmeyecektir.   VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ Vatandaş, şehir içi dolmuşlar hakkında şikayette bulundu. Şikayet ise yeni tip dolmuşların saat 23.00’dan itibaren Çaybaşı Mahallesine gitmediği iddia ediliyor. Eski tip araçlar gidiyor fakat yeni araçların neden gelmediğini merak ediyor. Bu konuda şikayet üzerine şikayet ettiler. Durumu Dolmuş Kooperatif Başkanlarından Osman Kıldan ile konuştuk. Kendisi bu gibi şikayetlerin bir daha yaşanması halinde whatsapp ihbar hattına bildirmelerini istedi. O zaman gereğinin yapılacağını altını çizerek söyledi ve gün ve saat konusunda bilgilendirmelerini rica etti. Madur olan kişilerin gün saat ve plaka vermelerini rica etti.