Vestel'in insansız hava aracı Karayel'in, Konya Karapınar semalarındaki ilk mühimmatlı atışında hedefini tam isabetle vurduğu bildirildi.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, tasarımını Vestel Savunma Sanayi mühendislerinin üstlendiği, Savunma Sanayii Müsteşarlığının desteğiyle tamamen milli ve yerli imkanlarla geliştirilen insansız hava aracı Karayel'in silahlı versiyonu, 15 Haziran'da Konya Karapınar'da gerçekleştirilen test atışlarını başarıyla tamamladı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) üst düzey temsilcilerinin de izlediği tatbikatta Karayel, test atışlarında hedefini on ikiden vurdu.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile 2011 yılında imzalanan sözleşmenin ardından, geçen yıl ekim ayından bu yana TSK'nın operasyonel kullanımında olan Karayel'in kullandığı yerli mühimmatlar ise Roketsan tarafından sağlandı ve atışlar Roketsan'ın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Karayel'in yakın gelecekte Türkiye'yi dışa bağımlılıktan kurtarması bekleniyor.

Kaynak adres : http://www.ahaber.com.tr/multimedya/galeri/teknoloji/karayel-ilk-muhimmatli-atisinda-hedefi-on-ikiden-vurdu