Metal Döküm sektöründe 2012 yılından bu yana hizmet veren, akümülatör ve av sporu endüstrileri gibi birçok farklı sektöre kurşun ürünleri tedarik eden Heper Metal, Torbalı’dan 20’nin üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.
Heper Metal Genel Müdür Yardımcısı Çağlar Gürel, faaliyete başlayalı 4 yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen, hem Türkiye, hem de yurtdışında sektörün bilinen ve aranan markalarından biri konumunda olduklarını söyledi.
Yeni yatırımlar ve ar-ge çalışmalarıyla sektördeki paylarını artırmaya devam ettiklerini kaydeden Gürel, “Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2015 yılı verilerine göre açıkladığı ’Türkiye’nin en fazla ihracat yapan İlk 500 Firması’ ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) aynı yıl açıkladığı, “100 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasında yer almanın gururunu yaşadık. Bu başarıları yakalamamızdaki en büyük etken, ürün kalitesine verdiğimiz yüksek önem ve ihracatta kendimizi sürekli geliştiriyor olmamızdır” diye konuştu.
İş güvenliğinde uluslararası standartlar
Torbalı’da 12 dönüm arazi üzerinde kurdukları modern tesislerinde üretim yaptıklarını ifade eden Çağlar Gürel, iş sağlığı, iş güvenliği ve çevrenin korunması konularında uluslararası standartlara uygun sistemler kurduklarına dikkat çekti.
İş sağlığı ve güvenliği konularında, çalışanların bilincini artırmak ve olası kazaların önüne geçmek için belli aralıklarla, “Davranış Odaklı İş Güvenliği Eğitimleri” verdiklerini kaydeden Gürel, şunları söyledi: “Üretimde süreklilik ve ürün kalitemiz kadar, çalışanlarımızın güvenliği ve sağlığına da özel önem veriyoruz. Bu konuda modern yöntemlerle güvenli iş ortamı sağlıyoruz. Çevrenin korunmasına da çok dikkat ediyoruz. Üretim içindeki proseslerden herhangi bir atık çıkmıyor. Özel geliştirilen filtrelerimiz sayesinde çevreye herhangi bir olumsuz etkimiz de olmuyor. Düzenli olarak yapılan ortam ölçüm ve denetim sonuçları da bizi bu konuda destekliyor”
Sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek ve ürün gamını geliştirmek için ar-ge çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Çağlar Gürel, ülke ekonomisine daha fazla değer katmak ve istihdamı artırmak için büyük bir mücadele verdiklerini sözlerine ekledi.