Halaçoğlu, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile "Ermeni soykırımı" iddialarıyla ilgili çalışma yapmak için gidecekleri Almanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Halaçoğlu, Anadolu'nun değişik yerlerinde Ermeni çetelerinin katliamlar yaptığını, sadece Türk ve Müslümanlara değil kendilerine karşı çıkan Ermenileri bile öldürdüklerini Alman belgelerinin ortaya koyduğunu savundu. Böyle bir durumda soykırımdan bahseden bir Almanya ile karşı karşıya kalınıldığını belirten Halaçoğlu, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunda, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere üst düzey askeri yetkililerin Almanlardan oluştuğunu hatırlattı.

GÖSTERSİNLER AÇALIM

Halaçoğlu, "Eğer Osmanlı Devleti, Ermenilere gerçekten 'büyük bir soykırım' denilecek katliam yaptıysa, o zaman hem askeri yetkililer hem konsoloslar ve büyükelçiler neden önlemedi? Orada, bu öldürüldüğü iddia ettikleri Ermenilerin nereye gömüldüğünü herhalde biliyorlardır. Göstersinler açalım." ifadesini kullandı.

Büyük bir sahtekarlığın olduğuna işaret eden Halaçoğlu, "Bu sahtekarlığı Almanya'da ortaya koyacağız. Özellikle de buna oy veren oradaki Türk isimli parlamenterleri de Almanları da davet ediyoruz. Herkese her türlü soru hakkını tanıyacağız. İstediklerini ortaya koysunlar." diye konuştu.

 

Kaynak adres : http://www.haber7.com/dis-politika/haber/2015478-halacoglundan-soykirim-resti